Sindicatele din minerit, tot în război. “Sunt unii făcuți lideri fără niciun om, nu reprezintă nimic!”

Sindicatele din minerit sunt departe de a-și fi îngropat securea războiului. Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, și-a arătat nemulțumirea că există câțiva lideri de sindicat care sunt doar vocali în spațiul public și că nu au niciun om în spate. „Unii nu știu decât să înjure”, a mai declarat Pîrvulescu, la Radio Infinit.

Cele mai multe din „săgețile” lui Dumitru Pîrvulescu s-au dus tot către liderul de sindicat Nicu Bunoaica, de la Cariera Lupoaia: „Unii nu știu decât să înjure. Îți exprimi puncte de vedere, dar trebuie să ai în spate o structură care să poată face acțiuni oricând. Nu mă refer numai la Nicu Bunoaica. Sunt și alții făcuți lideri fără niciun om și s-ar putea și prin încercarea de discreditare a mișcării sindicale să fie folosită. Sunt oameni care nu reprezintă nimic și sunt primiți și la ministru”.

Pîrvulescu a comentat și situația companiei. Planul de restructurare încă nu a fost aprobat și nici nu a primit cineva vreo veste de la Bruxelles. Și toată lumea se gândește iarăși cu emoții la finalul lunii aprilie, când compania are de plătit certificatele de dioxid de carbon.

Dacă nu se aprobă până la finalul lunii aprilie? “S-ar putea să se și vrea. Și atunci o să ne dăm seama că toată tărășenia asta, tot scandalul din CEO s-ar putea să aibă și un fundament. Aprobarea acestui program înseamnă clar închiderea energiei pe cărbune și, după mine, existau și alte modalități de a se închide energia pe cărbune, dar asumate. Ca în Valea Jiului. Îți pui un target, cum au și nemții, 2038 sau cât au”.

Ultimele informații arătau că planul de restructurare ar putea fi aprobat de Comisia Europeană chiar în această lună, dar încă nu se cunoaște cu exactitate forma finală a reorganizării prin care ar trebui să treacă producătorul de energie din Gorj.

Vizualizări: 3,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: