Sindicatele din Motru s-au unit într-un departament

Formaţiunile sindicale din bazinul minier Motru nu iau în calcul la momentul de faţă o fuziune preferând să fie în continuare reprezentate la negocieri de Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO). Cu toate acestea, sindicatele din zonă au constituit un Departament, prin unirea celor existente.

Liderul de sindicat de la Roşiuţa, Nelu Roşca, confirmă faptul că au existat nişte întâlniri între sindicatele din Motru în vederea identificării problemelor cu care se confruntă minerii din localitate. „Reprezentativitatea în zonă o deţine Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia din care şi noi facem parte. Nu ne facem probleme din acest punct de vedere. O fuziune nu ne avantajează sub nici un aspect”, a declarat Nelu Roşca, liderul sindicatului Roşiuţa.

Un singur departament

În ciuda afirmaţiilor făcute, Roşca vorbeşte totuşi de o fuziune a celor două departamente sindicale din Motru. „Sindicatele din Motru au avut o întâlnire pentru a identifica problemele minerilor din municipiu dar şi pentru a pune în discuţie o regrupare a celor două departamente din Motru”, a declarat Roşca. Potrivit acestuia, la Motru există un departament care reuneşte sindicatele din carieră şi un departament care reuneşte sindicatele din subteran şi conexe. „Din astea două am vrea să facem unul singur pentru a vedea mai bine cu ce ne confruntăm în mineritul din Motru şi ce soluţii am putea găsi. Nu vorbim însă de o fuziune”, a precizat Nelu Roşca. Acesta a mai adăugat că până acum nu s-a luat nicio decizie cu privire la regrupare, urmând să mai aibă loc întâlniri.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: