Sindicatele miniere execută conturile CE Oltenia

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a câştigat procesul privind obligarea Complexului Energetic Oltenia de a pune în aplicare prevederile Contractului Colectiv de Muncă şi reţinerea şi virarea cotizaţiei în cont. În primă fază, CE Oltenia trebuie să dea FNME 100.000 de lei, iar după finalizarea procesului va avea de plătit peste 1,5 milioane de lei. Liderul sindical Dan Pîrvulescu a anunţat că va executa conturile CE Oltenia. „O să-i execut, aşa cum au executat ei salariaţii“.

Administraţia CE Oltenia nu mai reţine şi virează cotizaţia sindicală către FNME din august 2013, deşi acest lucru contravine prevederilor Contractului de Muncă. În schimb, toate celelalte sindicate primesc bani în cont, aşa cum scrie în contract. FNME a dat în judecată CE Oltenia şi a câştigat în instanţă reţinerea cotizaţiei, dar administraţia nu a pus în aplicare decizia instanţei. Drept urmare, patru sindicate care au mai rămas în FNME au mers din nou în instanţă şi au făcut o acţiune prin care vor să oblige societatea să pună prima decizie a judecătorilor în aplicare. Joi, 18 decembrie, Tribunalul Gorj a admis cererile sindicatelor din bazinul Rovinari conduse de Dan Pîrvulescu, Marin Golea, Constantin Mitrescu şi Cristian Lădaru. Astfel, CE Oltenia trebuie să dea sindicatelor 100.000 de lei. „Noi  am făcut proces cu obligaţia de a face pentru că, deşi am câştigat, Ciurel nu a pus în aplicare decizia instanţei pentru că el nu respectă nimic. Această decizie nu este definitivă, dar este executorie. Sunt sigur că vom câştiga şi la Curtea de Apel pentru că nu mai pot face intervenţii aşa cu făceau înainte de 16 noiembrie. Am făcut doar pentru luna februarie pentru că taxa de timbru e foarte mare şi nu am avut bani. După ce decizia va fi definitivă vom face şi pentru celelalte luni“, a declarat Pîrvulescu.

El a mai spus că sindicatul său trebuie să primească pe februarie 23.000 de lei, iar toate cele patru organizaţii peste 100.000 de lei. FNME nu a mai primit cotizaţie din august 2013 şi va încerca să recupereze banii pe toate lunile. „Banii nu vor fi luaţi de la angajaţi pentru că ar fi o faptă penală, un abuz. Conducerea este cea care a refuzat să pună în aplicare o decizie a instanţei. Administraţia să plătească. Ciurel a încercat să distrugă sindicatele“, a mai spus Pârvulescu, care a menţionat că va executa conturile companiei.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: