Ruşeţ părăseşte sindicatele şi rămâne angajatul lui Ciurel

Ion Ruşeţ a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO). Decizia intră în vigoare din 5 ianuarie. Ruşeţ a mai părăsit în acest an funcţiile de conducere din FNME şi Federaţia Univers. Potrivit unor surse, acesta ar vrea să revină în politică, bazându-se pe prietenia cu Vasile Blaga. Ar fi surprinzător totuşi, câtă vreme Ruşeţ şi-a pus în cap toţi minerii şi energeticienii, care au pierdut bani la salariu prin blaturile făcute de sindicalist cu directorul Ciurel. Alte surse spun că Ion Ruşeţ ştie că vor urma mii de concedieri la CE Oltenia şi vrea să scape de responsabilitatea negocierilor.

Ion Ruşeţ a dat de înţeles că nu vrea să se implice în negocierea noului CCM, în condiţiile actuale. Fostul său coleg şi prieten, Adrian Marciuc, a convocat toate federaţiile semnatare ale CCM la o discuţie pentru stabilirea unei strategii comune. Practic, date fiind relaţiile reci dintre Marciuc şi Ruşeţ, SMEO e aproape izolat de deciziile sindicale, iar Ruşeţ nu mai poate fi cel care dă tonul discuţiilor cu administraţia. Ruşeţ declarase anterior că s-ar putea să facă un pas lateral. Liderul sindical şi-a făcut prea mulţi duşmani în mişcarea sindicală deoarece a încercat să controleze toate sindicatele. „Căderea“ lui Ruşeţ a început după ce a fost nevoit să demisioneze din funcţia de prim-vicepreşedinte al Federaţiei Univers. Problemele s-au adâncit când în locul său a fost numit chiar fostul său partener, Adrian Marciuc, preşedintele Jilţ Turceni. Ruşeţ a fost „preluat“ de Gabriel Căldăruşe, preşedinte la SMEO, şi salvat de ruşinea de a rămâne pe dinafară, şi a primit funcţia de preşedinte executiv. Ion Ruşeţ este deranjat că toate sindicatele din CEO vor să aibă o strategie comună la negocierile din 2015, propunerea venind dinspre Marciuc. Cel mai probabil Ruşeţ va comenta de pe margine cum vor decurge negocierile, şi dacă va putea, va pune şi piedici unei negocieri corecte.

„Ruşeţ a devenit domnul Demisie. Sau poate are vreun alt plan pentru că omul acesta a fost toată viaţa lui un oportunist“.

Dan Pîrvulescu, lider sindical

„Este cea mai bună decizie din ultimii ani, dar a distrus mişcarea sindicală. Poate vorbeşte cu prietenul lui Vasile Blaga şi revine la partid“

Constantin Creţan, lider sindical

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: