Sindicatele reclamă la ITM neînceperea negocierilor la CE Oltenia

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj neînceperea negocierilor pentru drepturile salariale din Complexul Energetic Oltenia.

Liderul din FNME, Constantin Mitrescu, spune că Directoratul nu mai are nici un motiv pentru nu negocia actul adiţional la contractul colectiv de muncă. „Noi am depus mai multe notificări pentru demararea negocierilor pentru actul adiţional. Administraţia nu ne-a răspuns la nicio adresă. S-a spus că nu se poate negocia deoarece nu există un buget aprobat. Deşi altă dată s-a negociat fără ca bugetul să fie aprobat, am acceptat şi această condiţie. În data de 18 iulie bugetul a fost aprobat de minister. Considerăm că, dacă acesta a fost motivul amânării negocierilor, el nu mai există. Dar, pentru că administraţia nu ne dă nici un răspuns, am decis să sesizăm Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj“, a declarat Mitrescu.

Negocierea unui act adiţional ar fi trebuit să se facă la începutul anului, potrivit CCM. Sindicaliştii ar fi trebuit să negocieze o creştere a salariilor angajaţilor cel puţin cu rata inflaţiei, dar şi pachetele de performanţă care nu au fost acordate în 2013. În acelaşi timp, liderii care se autoproclamă majoritari în CE Oltenia nu fac eforturi pentru a începe negocierile. Ei spun că FNME nu doreşte începerea discuţiilor. Cert este că sindicatele afiliate la Federaţia „Univers“ intenţionează să fuzioneze într-un sindicat majoritar. Liderii din complex au mai avut o astfel de iniţiativă însă au demonstrat că nu se pricep să facă acest lucru, chiar dacă şi-au angajat avocaţi.

Practic, liderii de la „Univers“ se pregătesc să negocieze direct noul contract de muncă pe 2015-2016 şi speră că ei vor fi singuri la masă cu Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: