Sindicatele, trecute la capitolul “amenințări” în planul de restructurare a CE Oltenia

“Organizarea salariaților în sindicate face dificilă implementarea de măsuri de restructurare cu impact în componenta socială”, scrie în planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, publicat în sinteză pe site-ul companiei. Mențiunea apare la capitolul “Amenințări”, în cadrul analizei SWOT.

La acest capitol se mai regăsesc: crearea unei imagini negative a Societății ca și producător de energie pe bază de cărbune cu emisii ridicate de CO2; finanțarea bancară greu de realizat pentru o societate cu pierderi recurente în domeniul producției de energie pe cărbune; evoluția impredictibilă a prețului CO2.

Potrivit planului de restructurare, CE Oltenia va rămâne în 2030 cu doar 4.400 de salariați din cei peste 12 mii pe care îi are în prezent. Liderii marilor federații sindicale nu au avut până acum critici la planul de restructurare extrem de dur, astfel că “amenințarea” a venit cel mult din partea unor lideri de sindicate mici, cum ar fi Nicu Bunoaica sau Constantin Crețan.

Reamintim că rămânerea în 2030 a unei companii cu 4.400 de salariați este scenariul optimist, asta în cazul în care planul de restructurare propus de CE Oltenia va fi aprobat până la finalul anului de Comisia Europeană. Dacă nu, compania intră în lichidare, mai fiind varianta aprobării unui plan de restructurare fără investiții, cu închiderea capacităților în 2025. (A.A.)

Galerie foto



Vizualizări: 4,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: