Sindicatul lui Căldăruşe, înfiinţat şi iar contestat

Tribunalul Gorj a decis, ieri, înregistrarea în mod legal a Sindicatului Mine Energie Rovinari (SMER), condus interimar de Gabriel Căldăruşe. Administraţia CE Oltenia a amânat începerea negocierilor pe contractul de muncă aşteptând înfiinţarea acestui sindicat. Administraţia speră că apariţia acestui sindicat va reduce şansele liderilor din bazinul Rovinari, afiliaţi la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), să intre la negocieri. Sarcina lui Căldăruşe este să ia cât mai mulţi membri de la Marin Golea, Constantin Mitrescu şi Dan Pârvulescu. Noul sindicat este deja contestat.

Liderii care au plecat din Federaţia Naţională Mine Energie cu Ion Ruşeţ nu au noroc la sindicate. Din ianuarie ei stau numai în sălile de judecată în speranţa că vor reuşi să-şi înfiinţeze o organizaţie. După eşecul răsunător al lui Ion Ruşeţ de a înfiinţa Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), liderii s-au gândit să înfiinţeze o altă organizaţie, care să cuprindă salariaţi din bazinul Rovinari. Sindicatul Mine Energie Rovinari a primit ieri o soluţie favorabilă. Deşi liderii SMER îşi fac planuri pentru participarea la negocieri şi organizarea alegerilor, Cristian Lădaru, lider la sindicatul de la Roşia, va formula o nouă contestaţie. Este puţin probabil ca aceasta să schimbe decizia instanţei însă va duce la o nouă amânare cu cel puţin 30 de zile a înregistrării sindicatului.

Liderul Gabriel Căldăruşe acuză „manipulări indecente” din partea liderilor FNME şi spune că are peste 2.700 de membri şi că va avea 4.000. „Celelalte sindicate au încercat continuu să manipuleze oamenii precum că faptul că acest sindicat nu există, că va fi contestat continuu, că va fi un eşec. Manipulări indecente aş spune eu, care nu se adeveresc“, este declaraţia dată de Căldăruşe la Radio Infinit. Acesta continuă şi spune că este un altfel de lider de sindicat. „Datoria noastră este de demonstrăm că suntem altfel de lideri şi pentru noi va prima interesul lucrătorilor“, explică liderul despre care se spune că este de acord cu orice propunere a directorului general Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: