Singura ludotecă din mediul rural, la Ţânţăreni

Copiii din Țânțăreni sunt singurii din județul Gorj care au în comună o ludotecă. Este vorba de un loc unde pot veni în fiecare zi și se pot juca, pot citi diferite cărţi și pot asculta povești spuse de jucării. Şi elevii de liceu exploatează la maximum terenul de handbal și chiar au obținut rezultate la concursurile interșcolare.

Autoritățile locale din Țânțăreni se pot mândri cu investițiile pe care le-au făcut pentru copiii și tinerii din localitate și care sunt unice în județul la nivel de comună. Un proiect îndrăzneț pentru localitatea Țânțăreni este realizarea unei ludoteci unde copiii își petrec majoritatea timpului liber, în special vacanțele. „Preșcolarii și cei din clasele I-VIII vin la ludotecă pentru că aici se simt foarte bine. La Tânțăreni este singura ludotecă din județ. Copiii vin aici pentru că se simt foarte bine și sunt supravegheați. Este un spațiu de joacă în aer liber, iar în ludotecă pot desfășura diferite activități, se joacă, citesc sau ascultă povești spuse de jucării”, a precizat primarul Maria Vasilescu.

O altă investiție îndrăzneață a autorităților locale din Tânțăreni este reabilitarea și extinderea școlii din satul Florești, investiție care a costat aproximativ 38 de miliarde de lei vechi. Unitatea de învățământ a fost realizată după standardele europene și beneficiază de un teren de handbal. „Școala are 60 de ani și nu a fost reabilitată niciodată. S-au mai făcut mici reparații acolo unde s-a impus acest lucru. Programul de extindere și reabilitate a început în anul 2008. Extinderea a costat aproximativ 26 de miliarde de lei vechi, iar reabilitarea 12 miliarde de lei vechi. Vreau să vă spun că școala a fost mobilată și dotată cu material didactic și am făcut un teren de handbal. Echipa de la școală participă la diferite competiții sportive și a obținut rezultate”, a mai precizat Maria Vasilescu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: