Stănchescu, în grevă culturală la uşa lui Băsescu

Poetul şi scriitorul Laurian Stănchescu, cel care a iniţiat de mai mult timp demersurile pentru aducerea acasă a osemintelor lui Constantin Brâncuşi, a intrat într-o formă inedită de protest, pe care a intitulat-o drept „grevă culturală”. Acesta s-a postat în faţa Palatului Cotroceni şi i-a cerut sprijinul lui Traian Băsescu, preşedintele fiind aşteptat acum să salveze cultura română.

Artistul care a anunţat în primăvară că în 2016 va candida la Primăria Târgu Jiu, vrea acum realizarea unei platforme culturale naționale de către Guvern împreună cu oameni de cultură care au derulat proiecte legate de cultură, reevaluarea patrimoniului cultural, asumarea de către fiecare partid politic românesc a unei platforme culturale, precum şi adoptarea legii sponsorizării. De asemenea, scriitorul solicită derularea unor proiecte privind promovarea în străinătate a spiritualității românești, precum și elaborarea unui proiect de lege privind identitatea culturală a diasporei românești.

"Sunt Laurian Stănchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România. De ieri sunt în grevă culturală în fața Președinției României pentru a atrage atenția asupra dezastrului și declinului cultural fără precedent din România. Vă rog să veniți alături de mine și să redăm împreună Națiunii Române, Cultura și Istoria ei care au fost odată puncte cardinale în spiritualitatea acestei lumi. La Țebea ne-am strâns mâna în fața mormântului lui Avram Iancu și mi-ați spus că apreciați "Marșul Național Avram Iancu", pe care îl inițiez în Apuseni de trei ani. Nebun de dragoste după țara mea, mă lupt după puterile și spiritul meu să nu piară în cel mai negru neant", i-a scris Stănchescu lui Băsescu într-o scrisoare depusă vinerea trecută la Președinție.

Stănchescu nu a abandonat nici lupta pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuşi, pe pagina sa personală de pe Facebook acesta postând fotografii pe care le-a realizat la Hobiţa şi în care prezintă „opera” autorităţilor române, „opera” fiind ruina care a mai rămas din casa despre care se spune că în ea s-ar fi născut şi crescut marele artist. Printre postările de pe contul său, acesta nu uită să reamintească şi faptul că premierul Victor Ponta i-a promis acum un an sprijin în demersurile de repatriere a osemintelor lui Brâncuşi. „Domnul Victor Ponta, pe decembrie 2012, înainte cu trei zile de alegerile parlamentare, mi-aţi promis restaurarea acestei case în care s-a născut Brâncuşi, termenul fiind toamna lui 2013! Cu această promisiune s-au câştigat multe voturi. Eu sunt conştiinţa dvs!”, scrie, cu litere mari, e drept, Stănchescu, într-o postare adresată direct premierului.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: