Sinucidere în familia unui fost colonel MAI din Gorj

Trei văcari au descoperit sâmbătă cadavrul unei femei pe malul râului Gilort. Aceştia şi-au dat seama că este o vecină de-a lor, soţia unui fost ofiţer de Poliţie (Miliţie) înainte de 1989. Cel mai probabil femeia s-a sinucis, rudele spunând că între cei doi lucrurile nu mergeau tocmai bine în ultima vreme.

Trei localnici erau cu vitele la păscut, după ploaia din noaptea de vineri spre sâmbătă aceştia observând că apele Gilortului erau foarte învolburate. La un moment dat, în albia râului a fost zărit cadavrul unei persoane care era dus de curenţii puternici în aval, cel de pe mal intrând în apă pentru a-l opri. „O aducea apa de la deal şi o rostogolea în continuu. Prima dată văzui un picior şi o fustă, dar crezui că e vreo pernă sau vreun copil, dar fata mea, care era pe mal, spuse că e un mort. Atunci am intrat în râu şi am tras-o spre mal. Era încă cu ochii deschişi, dar nu mai trăia. Am tras uşor de ea ca să nu-i facem alte alea că după aia cine ştie ce ne puteau zice cei de la Poliţie”, a menţionat Octavia Temereancă, o localnică aflată cu vitele la câmp. Fiica ei, Irina, a fost şi ea de faţă când a fost descoperit cadavrul. „A adus-o apa de la deal şi eu cu nea Costel şi cu mama ne-am băgat după ea în apă ca să o scoatem la mal. El a sunt la 112 ca să anunţe că ea e moartă şi aşa a venit Poliţia aici”, a spus tânăra.

„Mai zicea că se aruncă, dar nu o credea nimeni“

În momentele următoare femeia scoasă din apă a fost identificată ca fiind o pensionară e 73 de ani, din Albeni, soţia fostului colonel Ion Alboiu, fost şef al Serviciului Omoruri în Miliţia Gorj înainte de 1989. Felicia Alboiu nu a lăsat un bilet în urma sa, dar pe malul râului şi-a aşezat plasa şi ochelarii în aşa fel încât eventuale căutări ale ei să ducă la descoperirea unor indicii în cazul său. Bătrâna a fost recunoscută imediat de către săteni, la faţa locului venind şi rude ale sale care au regretat enorm gestul acesteia. „E cumnata mea, sigur că da. Trecu de dimineaţă, pe la 9.00, pe la noi şi ne spuse poftă bună ca noi eram la masă. O întrebă nevastă-mea unde se duce şi ea spuse că merge pe vale. Văzurăm noi că nu mai vine, dar nu ne gândeam la aşa ceva. Acum aflarăm că o găsiră oamenii moartă. Nu ne spuse nimic săraca. Nu ne ne-a zis că îşi face moarte că poate nu o lăsam să plece de acasă. Ea mai zicea că merge să se arunce în Jiu, dar nu o credea nimeni”, spune Constantin Alboiu, fratele fostului colonel.

Banii din pensie n-aduc fericirea…

Localnicii veniţi din sat pe malul Gilortului au vorbit însă şi despre probleme mult mai grave pe care le-ar fi avut bătrâna şi care, în cele din urmă, ar fi împins-o la un asemenea gest. „Întrebaţi-l pe colonel de ce a făcut ea asta că el ştie foarte bine. De mult tot spunea ea pe aici că nu mai poate trăi cu el şi tot zicea că se aruncă în Jiu. Au avut şi proces între ei şi el a promis atunci că are grijă de ea şi că o ajută cu bani. Ea a căzut însă într-o depresie şi a mers pe calea asta”, spune şi Ion Popescu, var cu decedata. Vorbele lui în privinţa procesului sunt confirmate prin sentinţele judecătoreşti luate la Judecătoria Târgu Cărbuneşti şi Tribunalul Gorj, într-unul din procese reclamanta retrăgându-şi solicitarea de acordare a unei pensii de întreţinere tocmai pentru că soţul i-ar fi promis în faţa magistraţilor că va avea grijă de ea. Ion Alboiu nu a vrut însă să comenteze situaţia creată, fostul colonel spunând că este un om în vârstă, cu problemele sale, care nu vrea să discute despre acest subiect decât cu rudele. Culmea este însă că tocmai rudele au fost cele care l-au arătat cu degetul atunci când a fost căutat un vinovat în privinţa decesului femeii.

Poliţiştii au examinat cadavrul Feliciei Alboiu, dar aşteaptă un raport complet al medicilor legişti pentru a avea confirmarea unei sinucideri sau a unor eventuale alte fapte. „A fost efectuată cercetarea la faţa locului, dar cadavrul nu prezintă urme vizibile de violenţă. Aşteptăm însă necropsia. Poate fi o sinucidere, poate fi orice, nu excludem nicio pistă deocamdată”, spunea comisarul Nicolae Morie, comandantul Poliţiei Târgu Cărbuneşti, cel care a coordonat ancheta de pe malul Gilortului.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: