Un Jeep a omorât doi ţărani. Americanul: nu eram eu la volan

Două persoane au murit ieri dimineaţă într-un accident rutier produs pe drumul european 79. După primele cercetări totul pare să-l incrimineze pe Alex Dolson, un gorjean plecat pe vremea lui Ceauşescu peste Ocean. Anchetatorii de la Târgu Jiu au formulat propunere oficială de arestare preventivă, chiar dacă acesta repetă că este nevinovat.

Imediat după producerea accidentului, Alex Dolson a refuzat să sufle în fiolă şi să-i fie recoltate probe biologice, el motivând că, în calitate de pasager în autoturism, este supus unui abuz din partea poliţiştilor implicaţi în anchetă. El este însă acuzat de ucidere din culpă şi refuzul recoltării de probe biologice, fapte pedepsite cu până la 10 ani de închisoare. Dolson a spus că în maşină au fost mai multe persoane şi că el a stat pe bancheta din spate, maşina fiind condusă de altcineva.

Moarte cruntă pentru cei doi căruţaşi

Cele două persoane care au murit în accident aproape au fost decapitate, o parte din calota craniană a fiecăruia fiind împrăştiată pe şosea şi pe parbrizul maşinii care a lovit căruţa. Dumitru Dulă, de 41 de ani, şi Dorina Speriuşi, de 49 de ani, au decedat imediat după producerea impactului dintre căruţa cu are circulau şi maşina condusă de cetăţeanul american. Cele două trupuri neînsufleţite au fost luate de Serviciul de Medicină Legală Gorj şi duse la Târgu Jiu pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor morţii. Rude ale acestora au venit la faţa locului şi le-au jelit, acestea menţionând că bărbatul şi femeia plecaseră cu noaptea în cap „la fier vechi” pentru a face rost de bani.

Maşina de teren implicată în accident este înmatriculată în SUA şi era condusă de şoferul care are cetăţenie americană, acesta refuzând să colaboreze cu Poliţia, susţinând că nu este vina lui pentru cele întâmplate. Alex Dolson, de 59 de ani, a negat că el ar fi produs accidentul şi a solicitat doar să fie anunţată Ambasada americană la Bucureşti despre producerea evenimentului rutier în care a fost implicat, el fiind luat de poliţişti şi dus de la locul accidentului pentru a fi protejat de rudele furioase ale celor două persoane decedate. Accidentul a avut loc de dimineaţă, aproape de ora 5.30, pe o ploaie torenţială, localnicii crezând iniţial că un fulger lovise căruţa în care se aflau victimele şi care, conform legislaţiei, nu avea ce să caute pe drumul european. „Era întuneric total şi am auzit o bubuitură. Am ieşit afară şi am crezut că e vreun fulger căzut în apropiere şi după acea am mai auzit o bubuitură şi atunci mi-am dat seama că e ceva pe stradă. Maşina intrase în căruţă, dar, la început, nu se găseau persoanele din căruţă. Calul era în şanţ, dar căruţaşii lipseau. Poliţiştii credeau că aceştia fugiseră, dar peste câteva minute am văzut eu o haină la mine la poartă, pe şanţ, şi am crezut că îmi omorâseră câinele, dar, când-colo, erau ei doi. Muriseră, pentru că erau foarte grav loviţi la cap”, spunea o localnică.

Cu americanul după gratii

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul, cercetările fiind coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Aşa s-a ajuns ca, în cursul după-amiezii, cetăţeanul american de origine română să fie prezentat Judecătoriei Târgu Jiu în vederea emiterii unui mandat de arestare preventivă. Alex Dolson este născut în judeţul Gorj şi plecat în Statele Unite ale Americii înainte de 1989. El nu a mai fost reţinut, fiind prezentat direct la Judecătorie pentru emiterea mandatului de arestare preventivă. Bărbatul a declarat la ieşirea din sediul Parchetului Gorj că nu este vinovat, el menţionând că nu se afla la volan, ci era simplu pasager în autoturismul de teren implicat în accident. Alţi martori prezenţi la Parchet pentru audieri au precizat însă că maşina era condusă „de american”, cu toţii fiind anterior la un restaurant unde consumaseră băuturi alcoolice, Alex Dolson consumând circa un litru de bere, conform surselor citate.

Galerie foto


Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: