Sistem de canalizare, funcțional în câteva luni

Vești bune pentru locuitorii din comuna gorjeană Turburea. Autoritățile locale vor ca în câteva luni să pună în funcțiune sistemul de canalizare. În primă fază va funcționa numai jumătate din acesta pentru că investiția este realizată pe două proiecte cu termene diferite de finalizare.

Sistemul de canalizare din comuna Turburea se întinde pe aproximativ 25 de kilometri, dar în primă fază investiția va deveni funcțională numai pe o distanță de 14 kilometri.

”Vreau ca anul acesta să finalizez sistemul de canalizare. În primă fază se vor da în folosință numai 14 kilometri din acest sistem. Nu mai sunt foarte multe de făcut și eu am încredere că lucrările vor fi gata în câteva luni”, a declarat Ion Bârcă, primar.

Primarul din comuna Turburea explică și de ce canalizarea va deveni funcțională etapizat: ”Vorbim de două proiecte diferite prin care este realizat sistemul de canalizare. Cei 14 kilometri sunt prinși pe un proiect în valoare de 7.000.000 de lei și este aproape gata. Aici lucrările au început în urmă cu trei ani. Restul canalizării este prinsă pe un alt proiect în valoare de 6.000.000 de lei și modalitatea de execuție este puțin diferită, de aceea durează mai mult”.

Aceste două proiecte acoperă 80% din comuna Turburea. Autoritățile locale au precizat faptul că realizarea unui sistem de canalizare pentru restul localității este o procedură greoaie din cauza poziționării geografice.

Vizualizări: 2,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: