Vicepreședinte CJ Gorj: Nu trebuie să mințim. Tarifele vor crește la gunoi

„Nu trebuie să mințim. Tarifele vor crește la gunoi!” O recunoaște vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău. El a subliniat că nu se știe exact cu cât se vor majora tarifele, dar creșterea va fi temporară. Totul se întâmplă după ce operatorii de salubritate se văd nevoiți să transporte gunoaiele din Gorj la groapa de gunoi din Mehedinți. „Vor fi nemulțumiri”, e convins Tașcău.

Dorin Tașcău a mai explicat că mirosul insuportabil reclamat de localnicii din Slobozia ar putea fi provocat mai mult de gunoaiele care erau aduse din Alba pentru că acestea veneau aproape descompuse la Târgu Jiu.

„Nu trebuie să mințim. Lumea trebuie să fie pregătită de o majorare temporară a tarifelor. Nu aș vrea să ne creadă cineva că spun cu foarte multă ușurință. Nu. Am căutat în contractul pe care ADIS îl are cu celălalt operator, Supercom, care se ocupă de această colectare de deșeuri. Mai este și Salubris, la Târgu-Cărbunești. Am încercat să găsim lucruri care să ne fie favorabile în sensul că o parte spunea că operatorul este obligat să adune gunoaiele. Așa este, dar noi avem obligația să îi asigurăm locul unde să arunce aceste gunoaie. Este stipulat în contract. Nu putem să rezolvăm această problemă. Pentru primarii de comune, este o situație delicată. Ei tocmai stabiliseră creșterea tarifului de la 14 la 16 lei pe gospodărie și această situație îi obligă să discute la nivelul Consiliilor Locale și Primăriilor o nouă majorare. Nu are rost să mințim și să spunem altceva pentru că asta e realitate. Vor fi nemulțumiri”, a mai spus Tașcău, la Gorj TV.

Vizualizări: 2,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: