Primarul Romanescu nu e convins că va da bani la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu are o hotărâre judecătorească definitivă în procesul cu membrii asociaţi, printre care şi cu Consiliul Local Târgu Jiu, dar primarul Marcel Romanescu nu crede că se vor da bani clubului. Edilul susţine că asociat la Pandurii este Consiliul Local şi că acesta nu ar avea buget propriu din care să plătească, asta deşi anterior primăria făcuse toate plăţile către Pandurii, în numele hotărârilor date de Consiliul Local.  

Clubul Pandurii, aflat în insolvenţă din anul 2016, a dat în judecată membrii asociați, care nu și-au mai plătit cotizațiile, conform contractelor asumate, iar, în urma deciziei a trei instanţe are de recuperat 3,3 milioane de euro.

De la Primăria Târgu Jiu, clubul Pandurii are de recuperat peste 27 de miliarde de lei vechi, dar primarul Marcel Romanescu nu crede că cei de la Pandurii vor vedea vreun ban. „Vom vedea dacă vom vira banii sau nu. Avem o Hotărâre Judecătorească definitivă şi irevocabilă, dar o Hotărâre Judecătoarească care este îndreptată împotriva Cosiliului Local. Adică cel care este trecut în acea Hotărâre Judecătorească, ca fiind entitate ce trebuie să plătească acele 27 de miliarde este Consiliul Local”, a spus marţi edilul la Radio Infinit, cramponându-se de faptul că documentele respective de finanţare erau aprobate de Consiliul Local, entitate care vota în numele primăriei: „Acum vom vedea ce va spune instanţa, s-ar putea să primim anumite clarificări despre ce se întâmplă în această situaţie. Aşteptăm să vedem cum se motivează hotărârea respectivă. UAT are două componente, Consiliul Local şi Primăria Târgu Jiu, iar instanţa s-a dus exact unde trebuia, membru asociat la Pandurii Târgu Jiu este Consiliul Local. Nici nu poate să se pronunţe altcumva”. La un moment dat, pe parcursul proceselor lungi, de peste patru ani, primarul Romanescu a spus că primăria nici nu ar fi parte în acest proces dar totuşi şi-a trimis juriştii la toate instanţele.

Interesant este de aflat de ce Primăria Târgu Jiu a plătit, anterior anului 2013, din conturile primăriei nu de la Consiliului Local, alte cotizaţii către Pandurii. Şi de ce Primăria Târgu Jiu nu poate înfiinţa o secţie de fotbal la propriul club, pentru că este deja acţionar la Pandurii, lucru confirmat deseori de primarul Roamenscu. Dacă ar fi fost asociat la Pandurii doar Consiliul Local, se presupune că Primăria Târgu Jiu, prin clubul propriu, CSM, putea fără probleme să facă şi o secţie de fotbal. Asta dacă nu cumva tot Consiliul Local decide pentru bugetul anual alocat către CSM de către Primăria Târgu Jiu. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: