Sistem de iluminat modern, la Padeş. Facturi reduse la jumătate

Sistemul de iluminat din comuna gorjeană Padeş va fi modernizat. Circa 350 de lămpi economice pe LED vor fi montate în următoarea perioadă în mare parte din comună. Investiţia este realizată de autorităţile locale din Padeş, din bugetul local, în ideea de a diminua cheltuielile aferente consumului de energie electrică aferent funcţionării sistemului de iluminat public. Acţiunea va începe luna aceasta.

„Am aprobat în Consiliul Local înlocuirea lămpilor pe care le avem, pe becuri, cu lămpi LED. Din analiza pe care am făcut-o, reducem consumul la iluminatul public cu 50%. Le mulţumesc consilierilor locali că au fost de acord cu această investiţie. Vom înlocui în primă fază lămpile pe DN 67, zona Apa Neagră, şi pe strada principală, pe drumul judeţean DJ 671, de la Apa Neagră până la Cloşani. În viitor, o să luăm fiecare sat în parte şi o să le înlocuim, dar, deocamdată, banii au ajuns doar pentru aceste sectoare. Prioritare vor fi uliţele din satul Padeş şi Văieni, după care urcăm spre Orzeşti, în funcţie de ce bani vom avea în buget”, a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeş.

Administraţia locală din Padeş a alocat aproximativ 50.000 lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public. Primăria va plăti în rate investiţia. Lucrările de înlocuire a lămpilor vor fi finalizate în luna iulie.

Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: