Sistemul paralel care distruge CEO

Să-i spună cineva şi lui Călinoiu că el şi gaşca lui din USL sunt la putere. Şi nu oricum, ci cu o majoritate de 70% atât în parlament, cât şi la nivelul judeţului Gorj. Pentru cine nu ştie, Călinoiu este vicepreşedintele PSD la nivel naţional şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Şi este omul politic care a tras sforile pentru demiterea lui Bălăşoiu şi fruntea CE Oltenia şi plasarea gorjeanului Ciurel, la acea vreme vicepreşedinte PSD Gorj.

În ce stare au adus cei doi Complexul Energetic Oltenia, cu complicitatea guvernului Ponta şi a majorităţii USL din parlament, se vede. Producţie zero, 15.000 de salariaţi în concedii forţate, sute de mii de tone de cărbune care ard sub cerul liber. Perspectiva anunţată de Călinoiu – conducătorul politic al CE Oltenia şi Ciurel – managerul zice-se privat este următoarea: compania mai are bani pentru o lună, urmează concedii fără plată, valuri mari de disponibilizări, prestatorii nu vor mai putea fi plătiţi, ceea ce înseamnă că alte zeci de firme mici şi mari îşi vor trimite la rândul lor oamenii în şomaj. Gorjul va fi mort.

Nu mă surprinde că aşa-zişii specialişti de la PSD sunt bezmetici. Ce mă şochează este tupeul unuia ca Ion Călinoiu, care bolboroseşte de dimineaţa până seara pe tot felul de radiouri şi televiziuni nişte fraze îmbârligate din care ar trebui să înţelegem, dacă omul acesta ar avea coerenţă în ce spune, că alţii sunt de vină pentru situaţia din CE Oltenia. Cum să fie alţii de vină, când toată puterea este la voi?

Dar, haideţi să redăm o mostră din gândirea şefului judeţului Gorj, preluată de la un radio local. «Eu vreau să vă spun că în situaţia aceasta grea în care nemulţumirile sunt mai mari ca oricând vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în ţară, astea sunt semne bune de normalitate, că nemulţumirile pornesc de la cei lezaţi. Şi cei mai lezaţi nu sunt oamenii săraci de rând, cei mai lezaţi sunt acum la ora actuală sunt cei care se gândesc că vor pierde averile, se gândesc că vor răspunde în faţa legii şi ei produc această nebuloasă, dacă vreţi, din viaţa noastră de zi cu zi. Au scos capetele tocmai din această cauză, că sunt într-o postură încât nu mai ştiu unde să se ascundă. Toate viziunile (!) sunt astupate, ei o să fie asfixiaţi, o să înceapă câte unul să iasă afară şi trebuie să răspundă cu capul pentru ceea ce a făcut. Cam aşa stau lucrurile. Este sistemul paralel care este foarte bine ancorat, bineînţeles. După cum ştiţi, corupţia în România a luat o amploare deosebită în guvernările care s-au succedat».

Să înţeleg că ăştia de la USL omoară complexul energetic ca să distrugă căpuşele? Că „sunt semne bune de normalitate”, doar pentru că odată cu minerii şi energeticienii mor şi furăcioşii? Băiete, du-te acasă, ca ai probleme la mansardă şi poate se pun ploile. Sistemul paralel care distruge CE Oltenia este sistemul politic, care a fost cândva condus de PD-L, dar acum este al PSD.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: