Situație aberantă la CEO: Muncesc la fel, dar în condiții diferite

Mai mulți lideri de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor avea, săptămâna viitoare, o întâlnire cu ministrul Muncii. Temele întrunirii vor fi două: reducerea vârstei de pensionare și clarificarea condițiilor de muncă. Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, spune că salariați care muncesc la fel sunt încadrați unii în condiții deosebite, alții în condiții normale.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a anunțat, la Gorj TV, ce își dorește să clarifice cu ministrul Muncii. Un aspect important, pe lângă reducerea vârstei de pensionare, este stabilirea unor reguli clare în minerit și energie. Salariații să beneficieze de condiții similare dacă fac parte din aceeași categorie. „Săptămâna viitoare, vom avea o întâlnire cu ministrul Muncii. Noi sperăm să vină la Târgu Jiu pentru că aici sunt problemele. Dacă nu, mergem noi la dânsul la București. Ne dorim să fie accelerată ieșirea la pensie și, a doua chestiune, este cea de similaritate între cei care lucrează pe același loc de muncă în CEO și unii au condiții deosebite, alții au condiții normale sau, mai mult, e o categorie, mecanici de locomotivă, care într-o parte au condiții normale, în altă parte au condiții deosebite și în altă parte au condiții speciale, ceea ce e o aberație și mai mare”, a transmis Pârvulescu.

Sindicaliștii își doresc ca minerii și energeticienii să se poată pensiona la 53 de ani: „Noi sperăm ca luni să avem această întâlnire. Trebuie să vină, să-și de acordul. O modificare de lege făcută de un grup parlamentar trebuie să ia avizul Ministerului Muncii. Sindicatele militează pentru pensionarea la 53 de ani”.

Vizualizări: 3,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: