Meserii deficitare în carierele miniere din Gorj. Propunerea sindicatelor!

Circa 30 de persoane au participat la concursul organizat de Complexul Energetic Oltenia pentru a prinde unul dintre cele 13 posturi de prelucrători prin așchiere. Pentru că este o meserie deficitară la nivelul companiei, sindicatele au propus administrației să caute locuri în cariere și pentru cei care nu vor promova concursul. De altfel, nu este singurul capitol la care suferă producătorul de energie când vine vorba de personal calificat.

28 de candidați se bat pe 13 posturi. A fost o surpriză pentru oficialii companiei și pentru sindicate când au constatat numărul mare de persoane interesate pentru aceste posturi vacante, mai ales că este nevoie de prelucrători prin așchiere în toate subunitățile companiei. „S-a organizat concurs pentru 13 posturi pentru prelucrători prin așchiere. Este o meserie foarte deficitară în compania noastră. Îmbucurător este că a fost concurență. Propunerea sindicatelor va fi de a-i angaja pe toți. Toate subunitățile CEO duc lipsă de astfel de persoane calificate. Acum 30 de ani, într-o carieră, erau cel puțin 15-20 de prelucrători prin așchiere. Acum nu mai e nimeni. Majoritatea sunt ori la UPRUM ori pe exploatările miniere”, a transmis Dumitru Pârvulescu, liderul FNME.

De altfel, aceasta nu este singura meserie deficitară din compania energetică, a completat Pârvulescu: „Și meseria de sudori este foarte deficitară. La vulcanizatori, e o problemă legată de munca deosebit de grea de acolo. Sunt mulți colegi care au solicitat să plece din cauza problemelor de sănătate. Locurile acelea de muncă au rămas foarte puțin populare. Sunt la jumătate față de acum câțiva ani și au același volum de muncă. Când n-ai adus ani de zile, benzile s-au uzat. Sunt benzi de 20 de ani. Benzile transportoare s-au adus, dar e atât de mare solicitarea de la colegii din cariere încât Artego nu face față”.

Vizualizări: 2,997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: