Propunere: Vacanță din doi în doi ani la CE Oltenia

Sindicaliștii au găsit o soluție pentru ca minerii și energeticienii să poată merge în concediu în vară: să cupleze două vouchere de vacanță, cel din acest an, cu cel de anul următor. Așa s-ar ajunge la o sumă de 2.900 de lei, bani care le-ar putea asigura o vacanță la mare.

Propunerea vine de la Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie. Acesta a explicat, la Gorj TV, că tichetul de vacanță, în valoare de 1.450 de lei, pe care îl vor primi angajații de la Complexul Energetic Oltenia în această vară, este insuficient pentru o vacanță. Așa, anul viitor, ar putea fi cumulat cu tichetul pentru anul 2019. “Ne-au dat un proiect de regulament. Conform legii, suntem obligați să avem acel regulament în contractele colective. Sunt mulți care nu-și permit, și cu voucherul acela, nu își permiți să mergi în vacanță. Am propus posibilitatea să cupleze cele două vouchere de anul acesta și de anul următor și să facă 2.900 de lei și să poată să meargă cu familia în stațiune. Sunt valabile 12 luni de la data în care se dau. Le pot folosi anul viitor, în vară, pe litoral, de exemplu”, a spus Pârvulescu.

Liderul sindical a explicat că salariații au pierdut acum câțiva ani biletele de tratament, iar asta se vede în deteriorarea stării de sănătate a oamenilor. (A.A.)

Vizualizări: 5,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: