Sindicalist: 16 salarii pentru fiecare persoană concediată! Așa spune contractul

“Dacă vor fi concedieri, să acorde 16 salarii compensatorii!” Este mesajul sindicalistului Nelu Roșca pentru administrația Complexului Energetic Oltenia. Declarația sa vine în contextul în care compania urmează să dea afară 200 de persoane care se apropie de pensionare, dar a anunțat că nu vor mai fi acordate venituri de completare ca până acum pentru că Ordonanța care permitea acest lucru nu mai este în vigoare.

Lămuririle au venit chiar de la Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, care a transmis că nu se mai pot aloca venituri de completare viitorilor disponibilizați pentru că nu se mai aplică această Ordonanță. În replică, liderul de sindicat Nelu Roșca a transmis, la Tele3, că, de fapt, fiecare persoană concediată ar trebui să primească 16 salarii.

“Dacă era în acel program pe care îl titrează dumnealor, trebuia să existe și o reglementare care să acorde un venit de completare. Sunt declarațiile domnului Boza, care sunt declarații să facă bine la urechile salariaților, dar să se protejeze pe dumnealui. Dacă administrația dorește să facă concedieri, să facă conform reglementărilor din contract, cu 16 salarii”, a transmis Nelu Roșca.

Sindicalistul susține că nu sunt prevăzute 200 de concedieri pentru anul 2019 în niciun program de restructurare. În plus, anunță că nu va fi de acord cu nicio disponibilizare în acest an: „Nu vorbim de ordonanță. Avem în Contractul Colectiv de Muncă un articol care spune că, atunci când administrația va face concedieri individuale, se vor acorda 16 salarii. Ei vor să facă o chestie cu 4 salarii, printr-un act adițional, să semneze sindicatele, iar eu nu sunt de acord cu nicio concediere”.

Vizualizări: 4,752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: