Situație critică la spitalul Covid din Gorj. Peste 70 de pacienți, zece în stare gravă

Situație de neimaginat în spitalul Covid din județul Gorj. Sunt peste 70 de pacienți internați în spitalul din Târgu-Cărbunești, mai mulți chiar și decât în starea de urgență. Zece bolnavi sunt la Terapie Intensivă, iar starea lor este gravă. Tot mai mulți pacienți ajung în spital cu simptome, față de lunile trecute, când cei mai mulți erau asimptomatici. Medicii fac din nou apel la gorjeni să fie mai responsabili. Să poarte măști de protecție în spațiile închise și să respecte distanțarea socială.

Când totul părea că merge pe o curbă descendentă, lucrurile au luat o întorsătură dramatică. În Gorj, numărul îmbolnăvirilor cu Covid 10 crește îngrijorător în fiecare zi. Sunt, în acest moment, 73 de pacienți internați în Spitalul Târgu-Cărbunești.

Zece dintre ei sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă. „Situația este cum nu ne închipuiam. Dacă ne făcuserăm planuri că, din 6 iulie, voi da drumul la ambulatoriu și la spital pentru non-Covid, avem un aflux de pacienți Covid. Azi avem 69 de pacienți internați. 10 sunt pe Terapie Intensivă. Ne-au mai venit încă 4 de la Contagioase. Avem 73 de pacienți internați. Nici în starea de urgență nu am avut atâția pacienți internați. Și sunt foarte mulți pe Terapie Intensivă”, a explicat managerul spitalului din Târgu-Cărbunești, Constantin Tîrziu.

Alarmant este și faptul că acum pacienții care ajung la spital au simptome specifice coronavirusului. În ultimele luni, 50% dintre cei testați pozitiv pentru Covid 19 nu aveau simptome. „Situația nu este foarte bună, a crescut numărul și pacienții vin cu o simptomatologie diversificată și prezentă. În aprilie - mai, pacienții erau puțini, cu simptome scăzute. 50% dintre ei erau fără simptome. Acum simptomatologia este mai critică. Lucru care a scăpat puțin din mână și datorită măsurilor de relaxare. Nu purtăm mască, nu respectăm distanța socială. Nu suntem responsabili. Sunt persoane din Gorj care nu au fost afară. Avem foarte mulți romi din Târgu Jiu. De trei, patru zile, ei predomină la noi în spital”, a mai spus Tîrziu, la Emi TV.

Vizualizări: 7,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: