Skoda a lansat a patra generație Octavia

Skoda a lansat recent a patra generație a modelului Octavia, un automobil care a marcat profund istoria auto și pe piața din România, nu doar în Cehia. Skoda Octavia a fost cel mai vândut automobil de import din România, din ultimii 23 de ani.

Modelul Skoda Octavia este inima și motorul mărcii din Cehia, un model iconic şi unul de top la capitolul volum al vânzărilor. Și tocmai la timp, când se împlinesc 60 de ani de la startul producţiei, producătorul auto a introdus cea mai recentă ediție a bestseller-ului său.
Cea de-a patra generație a modelului Skoda Octavia a crescut în dimensiuni, fiind, prin urmare, mai lungă și mai lată decât automobilul încă actual. Și portbagajul îi are un volum mai mare. Iar datorită noului limbaj de design al mărcii, noua Octavia prezintă o emotivitate și mai mare.
Noul concept interior combină funcționalitate remarcabilă și o cantitate unică de spațiu cu materiale de înaltă calitate și caracteristici inteligente, chiar și în detalii mici. Mai mult, o serie de soluții noi de conectivitate și sisteme de asistență subliniază capacitatea inovatoare a mărcii în segmentul mașinilor compacte. Toate aceste calități sunt completate de o valoare extraordinară în schimbul banilor și de un nivel ridicat, obișnuit, de calitate al Skoda.  

Octavia a sărbătorit anul acesta 60 de ani de la începerea producției modelului. Primele unități ale acestui model legendar au părăsit linia de producție a uzinei din Mlada Boleslav la începutul anului 1959. La mijlocul anilor 1990, primele Octavia din generația modernă au preluat moștenirea de la mașina compactă populară. Producătorul ceh de mașini a construit peste 6.5 milioane de exemplare de la momentul lansării sale în 1959.
În ultimii ani, a treia generație a mașinii compacte de dimensiuni mari s-a vândut în aproximativ 400.000 de unități pe an în întreaga lume, reprezentând aproximativ o treime din vânzările totale ale Skoda. În prezent, Octavia este cel mai vândut model din Republica Cehă, Austria, Elveția, Finlanda, Ungaria, Polonia, Serbia și Belarus.

Vizualizări: 1,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: