Slujba de Paşti de la Tismana se vede şi anul acesta la Pro Tv

Slujba de Paşti de la mănăstirea Tismana va fi transmisă în direct şi anul acesta de Pro Tv. Transmisiunea va fi preluată tot în direct şi de site-ul stirileprotv.ro, principalele momente ale ceremoniei urmând să fie comentate de către Alex Dima, cel care vine la Tismana pentru prima dată la o astfel de ocazie. Dima este absolvent de Teologie şi se declară extrem de onorat de faptul că are posibilitatea să aducă în casele a milioane de români un colţ din raiul care există la Tismana.

Din localitate va lipsi însă edilul oraşului, Costel Buzianu spunând că va profita de zilele libere de Paşti pentru a merge la Timişoara pentru a se întâlni cu fiicele sale. Tismana va fi vizitată însă de mii de credincioşi care vor veni la mănăstire pentru a lua lumină în noaptea de Înviere. Şi celelalte lăcaşuri de cult din judeţ vor fi la fel de aglomerate, mănăstirea Lainici suplimentându-şi în ultimele săptămâni locurile de parcare amenajate pe marginea drumului.

Zeci de noi locuri de parcare au fost create aici pentru a se evita aglomeraţia, circulaţia urmând a se face oricum cu dificultate, dată fiind starea drumului dintre Bumbeşti Jiu şi Târgu Jiu. Drumarii au promis la începutul săptămânii că ne vor scăpa de gropile respective, însă ploile din ultimele zile au spălat mare parte din asfaltul turnat de aceştia, gropile părând acum şi mai mari.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: