SNLO a achitat o parte din datoria către Primăria Motru

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a virat săptămâna trecută o parte din datoria pe care o avea la Primăria Motru. Ca urmare, primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a putut să-şi regleze situaţia financiară, aşteptând o nouă sumă luna viitoare.

Suma virată de SNLO fost de aproape 70 de miliarde, bani viraţi în conturile Finanţelor Publice Gorj, primăriei Motru revenindu-i o cotă parte în valoare de aproximativ 36 de miliarde. În felul acesta, primarul din Motru a avut destui bani să-şi achite şi el datoriile faţă de furnizorii de servicii din cadrul primăriei. „Ei au depus vreo 70 de miliarde în conturile Finanţelor din care ne-a revenit şi nouă 36 de miliarde din totalul depus. Eu am avut datorii în jur de 18 miliarde, nu mai am datorii deloc către prestatorii de servicii”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Diferenţa datoriilor va fi achitată luna viitoare când şi SNLO şi UATAA Motru vor primi din nou un ajutor de stat. „Hotărârea de guvern este dată deja, luna viitoare vor primi banii de la Guvern şi deci şi primăria o cotă parte”, a adăugat Dorin Hanu.

În ceea ce priveşte agentul termic, directorul UATAA Motru, Ilie Schintee, a anunţat ieri că a fost deja încheiat un contract de achiziţionare a păcurii cu aceeaşi firmă cu care colaborează de aproape patru ani. „Am semnat deja un contract prin care vom lua păcură de la SC. Alson SRL, firma de la Vâlcea cu care colaborăm de aproape patru ani. Preţul de achiziţie al păcurii a fost unul convenabil pentru unitatea noastră şi avem păcura necesară pe tot parcursul iernii”, a declarat Ilie Schintee, managerul UATAA Motru.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: