SNLO a ajuns la o înţelegere cu CET Govora

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a reluat ieri livrarea de cărbune către CET Govora. Daniel Burlan, directorul SNLO, susţine că s-a decis acest lucru după ce primăria Govora s-a angajat să facă un credit de 100 de miliarde de lei vechi pentru a achita o parte din datoriile pe care CET-ul le are către SNLO. În ceea ce priveşte restul CET-urile care au contract cu SNLO, Daniel Burlan, anunţă că nu le va fi livrat cărbune până când nu-şi vor plăti datoriile.

CET Govora are de plătit Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) 680 de miliarde de lei vechi, dintre care circa 400 de miliarde datorii istorice. Deşi nu au primit nicio tonă de cărbune de la SNLO,  CET Govora a achitat în această lună o parte din datorii, respectiv 50 de miliarde de lei vechi. Acest lucru dar şi angajamentul făcut de primărie, cum că va face un credit şi va achita alte 100 de miliarde de lei vechi a determinat conducerea SNLO să deblocheze livrarea de cărbune către CET-ul Govora. „CET Govora s-a angajat că va plăti lunar pentru cărbunele ce-l vom livra plus o cotă a restanţelor, respective 25 de miliarde de lei vechi. Mai mult primăria s-a angajat să facă un credit şi să ne plătească 100 de miliarde de lei vechi. Astfel, de ieri s-a reluat livrarea de cărbune, vom livra 100.000 de tone de cărbune pe lună”, a precizat Daniel Burlan, directorul SNLO.

CET Arad, cel mai mare datornic

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia are în prezent în stoc circa 500.000 de tone de cărbune. Livrarea către CET-uri cu excepţia CET Govora, este în continuare blocată. Daniel Burlan, directorul SNLO susţine că livrarea nu va fi reluată până când nu se vor achita datoriile. Cea mai mare datorie către SNLO o are CET Arad, aproximativ 480 de miliarde de lei vechi. „Nu vom relua livrările până când nu vom primi banii, cel puţin să se ajungă la o înţelegere cum s-a întâmplat cu Govora”, a adăugat Daniel Burlan.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: