SNLO anunţă că sindicatele mici nu pot opri înfiinţarea CE Oltenia

Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO) a transmis ieri un comunicat de presă prin care anunță că procesul de constituire a Complexului Energetic Oltenia este în plină desfășurare. SNLO dezminte astfel zvonurile potrivit cărora proiectul CEO este suspendat din pricina contestațiilor în instanță.

În fapt, reprezentanții companiei miniere admit existența unor contestații însă susțin că procesul de reorganizare din sectorul minier și energetic nu poate fi împiedicat de niște organizații sindicale care nu au mai mult de 50 de membri. ”Până la această dată există contestaţii în instanţe, formulate de unele organizaţii sindicale care au ca membri aproximativ 50 de angajaţi, din totalul de aproximativ 19.000 de angajaţi ai societăţilor comerciale care vor constitui C.E.O. În concluzie, procedura de constituire a C.E.O. este în derulare, urmându-se calendarul stabilit”, se arată în comunicatul transmis de SNLO, referindu-se la sindicatul condus de Constantin Creţan.

Stadiu

Compania minieră a dezvăluit și stadiul actual al constituirii CE Oltenia. ”Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri împreună cu Fondul Proprietatea, în calitate de acţionari ai societăţilor comerciale care vor fuziona pentru constituirea C.E.O, au finalizat memorandumul şi actul constitutiv al viitoarei entităţi energetice.

În acest fel, au fost îndeplinite toate condiţiile legale din partea celor doi acţionari, necesare constituirii C.E.O. Mai mult decât atât, a fost emisă H.G. 1024/2011 privind înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia, care este în derulare conform calendarului stabilit”, au mai precizat reprezentanții SNLO.

CONTESTAŢII

Reprezentanții Asociației Eurojob au infirmat zvonurile apărute în ultima perioadă în presă, cum că ar fi implicați în contestarea CEO. ”Asociația Eurojob nu este implicată în niciun fel în contestația făcută asupra hotărârilor de Guvern privind înfințarea Complexului Oltenia și Complexului Energetic Hunedoara”, spune Ion Cornescu, președintele Eurojob într-o conferință de presă.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: