SNLO, în aşteptarea unui ajutor de stat

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru ar putea scăpa de ameninţările Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, care ţine securea falimentului deasupra capului uzinei. Speranţa celor doi parteneri, UATAA şi SNLO, este Guvernul, care ar putea emite o hotărâre de compensare a  datoriilor CET-urilor din ţară faţă de SNLO prin ajutor de stat, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi. Datoria Uzinei de Termoficare din Motru către SNLO se ridică la aproape 9 milioane de lei.

Primarul oraşului Motru, Dorin Hanu şi directorul general al SNLO, Daniel Burlan, s-au întâlnit joi pentru a găsi o soluţie în vederea rezolvării problemelor financiare cu care se confruntă Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă de la Motru, dat fiind că înregistrează datorii uriaşe faţă de SNLO. UATAA Motru este una dintre unităţile care stau cu securea falimentului deasupra capului. Atât administraţia de la Motru, cât şi conducerea SNLO aşteaptă cu sufletul la gură hotărârea de Guvern de compensare a datoriilor. Datoriile pe care UATAA Motru le are către SNLO se ridică la aproape 9 milioane de lei, la care se adaugă peste un milion penalizări. Blocajul a intervenit pentru că, la rândul său, uzina are de recuperat debite uriaşe de la beneficiari. Pentru recuperarea datoriilor, atât de la motreni,  cât şi de la societăţile comerciale, uzina de agent termic a instituit procedura de executare silită în cazurile în care valoarea creanţelor se ridică la sume foarte mari. Chiar şi aşa, sumele recuperate sunt mici şi nu permit unităţii să-şi achite datoriile la SNLO. Primarul Hanu a explicat faptul că se lucrează la o hotărâre de guvern pentru acordarea unui ajutor de stata, aceasta fiind singura soluţie.

MONITORIZARE

SNLO se află sub monitorizarea FMI din cauza datoriilor pe care le are de încasat de la CET-urile din ţară, pe care le ameninţă cu falimentul daca nu-si achita debitele.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: