SNLO se judecă cu primăria Ciuperceni de doi ani

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) este de ani buni în conflict cu primăria Ciuperceni pentru o sumă de bani pe care compania o are de restituit autorităţii locale şi pe care încearcă să-l rezolve în instanţă. Este vorba de o taxă impusă de codul fiscal pentru lucrările de excavaţie din zona Bujorăscu pe care SNLO refuză să o plătească. Suma a ajuns între timp la patru miliarde de lei.

Primăria Ciuperceni este în instanţă cu SNLO de doi ani. Potrivit primarului Dumitru Taloi, instanţa le-a dat câştig de cauză o dată, chiar cu titlu executoriu, însă SNLO a făcut recurs şi s-a dispus rejudecarea cauzei la Judecătoria Motru. Taxa pe care o cer autorităţile locale din Ciuperceni este în valoare de şase lei metrul pătrat afectat de lucrările de excavaţie. „Noi nu ne-am legat de excavările pe care le-au făcut înainte de a fi eu primar. Noi am zis să plătească taxa asta pentru porţiunea afectată de când am venit eu primar. Ei susţin că depunerile de pământ nu intră în lucrările de excavaţie de parcă nu e vizibil cum arată zona Bujorăscu”, a declarat Dumitru Taloi, primarul din Ciuperceni.

Suprafaţa pentru care primăria impune taxa fiscală este de şase hectare însă cei de la SNLO nici nu vor să audă. „De doi ani de zile suntem în proces. Am câştigat o dată, am avut titlu executoriu dar au făcut recurs. Cel mai probabil instanţa o să dispună o nouă expertiză în teren”, a declarat Dumitru Taloi.

SNLO nu e de acord cu suma cerută

Reprezentanţii SNLO recunosc că în zonă au fost făcute lucrări miniere însă nu sunt de acord cu suma cerută de primarul din Ciuperceni, invocând că valoarea este prea mare comparativ cu piaţa. „Pe raza comunei Ciuperceni există teren care a fost folosit de exploatarea minieră Roşiuţa. În baza codului fiscal, primarul a emis un titlu executoriu pentru taxele de exploatare, pentru haldări şi celelalte lucrări. Suma pe care dânsul a trecut-o acolo, patru miliarde, este foarte mare faţă de valorile de pe piaţă”, a declarat Aurică Popescu, purtătorul de cuvânt al SNLO. Cele două părţi aşteaptă acum decizia Judecătoriei Motru unde cauza este rejudecată cauza pe fond. „Sucursala noastră a contestat în instanţă titlul executoriu, a fost anulat şi în recurs, la primul termen, s-a dispus restituirea cauzei spre rejudecare la judecătoria Motru, în acest moment cauza se rejudecă pe fond”, a precizat Aurică Popescu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: