Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

SNLO trece la disponibilizări

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia poate să treacă la disponibilizări, întrucât acum există cadrul legislativ necesar. 600 de salariaţi de la SNLO, cea mai mare parte din subteran, vor primi plăţi compensatorii în valoare de 29.000 de lei fiecare şi şomaj timp de doi ani. Săpămâna trecută a fost aprobată ordonanţa privind acordarea plăţilor compensatori pentru mineri. Daniel Burlan, directorul general al SNLO, spune că acum existând cadru legal poate fi pus în aplicare programul de disponibilizare stabilit la începutul anului cu sindicatele. Conducerea Societăţii Lignitului îşi propusese să pună în practică programul de concedieri colective încă din luna mai a acestui an, sumele pentru salariile compensatorii fiind prevăzute în bugetul pe 2009. Astăzi vor intra în preaviz primi ortacii care vor părăsi sectorul minier. ,,Astăzi oamenii vor primi preaviz de 20 zile, urmând ca desfacerea contractului de muncă să fie făcut cu data de 29 septembrie. Disponibilizaţii vor primi timp de doi ani indemnizaţie de şomaj, venituri de completare până la nivelul salariului mediu la nivel naţional şi plăţi compensatori de 29.000 lei din bugetul SNLO’’, declară Daniel Burlan. 
Până astăzi, 380 de cereri de disponibilizare 

 Minerii au evitat să depună cereri pentru a pleca acasă nefiind siguri dacă guvernul va aproba sau nu plăţile compensatorii.,,Minerii au evitat să depună cereri pentru că noi anunţasem acest program de disponibilizări pentru luna mai, dar termenul s-a prelungit. A venit perioada în care ne-am trimis angajaţi în şomaj tehnic, iar ei au fost sceptici în ceea ce priveşte acordarea păţilor compensatorii. În prezent avem înregistate 380 de cereri ale persoanelor care doresc disponibilizarea, vor mai fi şi alte persoane care aşteptau să vadă dacă vor beneficia de salarii compensatorii”, a adăugat directorul SNLO. Ortacii din subteran care se află acum în şomaj tehnic, au fost chemaţi astăzi la serviciu pentru a li se comunica faptul că ordonanţa 116 a fost aprobată. „Astăzi am convocat salariaţii din activitatea de subteran pentru a le comunica că Ordonanţa 116 a fost aprobată şi poate fi pusă în aplicare”, a declarat Burlan. Directorul general al SNLO spune că criteriile de disponibilizare sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă. Este vorba de persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi prepensionare, de angajaţii care nu se mai regăsesc în procesul de producţie, fiindcă se fac restructurări şi de locuri de muncă.


Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: