Șoc la alegerile de la Roșiuța. Roşca intră în turul II

Scaunul lui Nelu Roșca la şefia sindicatului Cariera Roşiuţa se clatină serios. Săptămâna viitoare are loc turul doi al alegerilor de la Cariera Roşiuţa, iar cei peste o mie de membri de sindicat au de ales între Nelu Roșca și Ovidiu Pinoșanu. În urmă cu patru ani, Nelu Roșca a fost ales lider de sindicat cu ajutorul directorului de atunci, Ion Ghiga.

Marți a fost primul tur de scrutin pentru alegerea liderului de sindicat de la Roșiuța. Organizarea alegerilor a fost făcută în liniște, în sensul că informațiile au apărut târziu în presă, dar în cursă au fost cinci candidați. Au rămas în luptă Nelu Roșca, actualul lider, și Ovidiu Pinoșanu. Roșca explică rezultatul prin faptul că nu ar mai fi avut timp să se ocupe de sindicat, pentru că a fost la negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă. „Alegătorii, membrii de sindicat, au votat liber, nu ca în alte părți. Au fost cinci candidați, am ieșit pe primul loc, dar nu am îndeplinit condiția de 50 plus 1. Aici am și eu o greșeală. Am preferat să fiu pe baricade la negocieri și nu mi-a mai permis timpul să fiu în rândurile membrilor de sindicat. Săptămâna viitoare va fi turul doi și vom vedea“.

Primul tur s-a încheiat cu 411 voturi pro-Roșca și 315 pentru Pinoșanu. Roșca spune că nu are emoții că ar pierde funcția. Sugerează însă că sunt lucruri pe care Pinoșanu nu le știe și că nu ar face față funcţiei. „Nu e vorba de emoții, ci de faptul că trebuie să facem față provocărilor. Negocieri, concedieri colective. Dacă membrii de sindicat de la Roșiuța pot fi reprezentați mai bine de altă persoană, nicio problemă. Sunt alegeri libere. Voi căuta să intru mai mult în contact cu salariații, să le explic. Cred că fie oricine, necunoscând nici măcar ABC-ul, nu cred că o să facă față acestor provocări. (...) Nu este un șoc, viața merge înainte“, a declarat Nelu Roșca.

Contracandidatul lui Roșca, mai puțin obișnuit cu interviurile, a refuzat să dea prea multe detalii. A declarat că a intrat în bătălie pentru că a crezut în şansele sale și speră că va câștiga scrutinul.

 CINE E ROȘCA

Nelu Roșca a fost promovat de fostul deputat Severus Militaru, cu care a și intrat în conflict la ultimele alegeri din sindicat. Roșca a câștigat alegerile și cu ajutorul administrației Carierei Roșiuța. Ulterior a părăsit Federația Națională Mine Energie și s-a afiliat la Federația Univers, fiind în barca celor care susțineau managementul lui Laurențiu Ciurel. A fost unul dintre liderii promovați în Consiliul de Administrație la Minprest. Totodată, Roșca a ieșit în stradă atunci când Ciurel a tăiat din drepturile salariaților. Anul trecut, sindicatul său a revenit la FNME.

Vizualizări: 3,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: