Societatea este în insolvenţă, angajaţii abia fac faţă comenzilor

Situaţie paradoxală la cea mai mare fabrică de confecţii din Târgu Jiu. SC Confecţia SA a făcut rost de comenzi, oamenii au de lucru, dar societatea este în insolvenţă, din cauza problemelor din trecut. Conducerea societății susține că, dacă va fi nevoie, se va lucra și în week-end-uri și chiar de sărbători pentru a fi onorate toate cererile. Mai mult, directorul Constantin Racoceanu își liniștește salariații și le garantează că în acest moment nu se pune problema unor concedieri sau reduceri salariale.

În această perioadă, angajatele SC Confecția SA au de lucru, după mai multe luni în care nu au prea fost comenzi. Deși societatea este în insolvență, comenzile vin pe bandă rulantă, iar cele mai multe articole de îmbrăcăminte făcute la Târgu-Jiu ajung în Italia.

Chiar dacă au de lucru, angajatele se tem pentru siguranța locului de muncă, din cauza problemelor de la firmă. „După ce în primele luni de toamnă nu am prea avut de lucru, acum avem comenzi pentru Italia. Facem geci de damă și sacouri de bărbați. Noi ne facem treaba și așteptăm să vedem ce se alege de noi cu reorganizarea asta. Decât să ne pierdem locul de muncă, preferăm o reducere de salariu dacă se va impune acest lucru, însă de preferat ar fi să se reducă din costuri. Am înțeles că de miercuri o să primim căldură. Ca să nu se facă risipă, am avea loc toate angajatele într-un atelier. Acum am mai rămas190 de toate, iar în urmă cu ani eram câte 250 pe fiecare atelier”, a declarat liderul de sindicat Cristina Sârbu.

Ar putea să lucreze și de Crăciun

Ieri a avut loc la Confecția ședința AGA, în care s-a stabilit planul de reorganizare care se va depun la instanță, dar care nu va afecta salariații. Angajații vor avea însă foarte mult de muncă din cauza numărului mare de comenzi. „Angajații nu vor fi afectați. Deocamdată nu se vor face nici disponibilizări și nici nu se va umbla la salarii. Noi am stabilit planul de reorganizare. Avem comenzi de nu mai știm de noi. Să putem noi lucra câte comenzi avem. Facem față cu greu și dacă este nevoie lucrăm și în week-end și chiar în zilele de Crăciun. Lucrăm foarte mult pentru italieni”, a declarat Constantin Racoceanu, directorul SC Confecția SA.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: