Societatea Minprest Serv Rovinari, executată silit

Aproape lună de lună, societatea Minprest Serv se află în imposibilitatea de a-şi achita dările către bugetul de stat. Asta pentru că principalul beneficiar al serviciilor oferite de această societate, Complexul Energetic Oltenia, face plata serviciilor la 60 zile, ceea ce conduce la o întârziere la plata taxelor şi impozitelor către stat. În prezent, societatea a intrat în procedură de executare silită pentru o datorie de aproape un milion de lei.

Conform Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, societatea Minprest Serv Rovinari înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat în sumă de 830.450 lei, motiv pentru care s-a început procedura de executare silită. Conducerea societăţii spune că aproape lunar se confruntă cu această situaţie. „Avem datorie la stat de circa un milion de lei care o să fie plătită zilele acestea. Asta se întâmplă lună de lună. În contract, noi avem stipulat la încasare că se face până la 60 de zile. Dacă încasăm la 60 de zile, intervine perioada aceasta. Dacă noi până pe 25 martie nu plătim această sumă, ne pun poprire pe conturi şi toate sumele care intră în contul nostru, automat le trage banca. Pentru noi, primordială a fost plata salariilor angajaţilor”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul general al societăţii Minprest Serv Rovinari.

Conform directorului general, nu există întârzieri la plata salariilor personalului. Lunar, suma achitată de societate pentru salariile angajaţilor se ridică la circa 1,5 milioane lei, iar dările către bugetul statului ajung la 1,3 milioane lei. “Am discutat problema aceasta la nivel de CEO, să se reglementeze astfel încât să nu mai avem genul acesta de probleme. Există o posibilitate, ca ei să ne vireze o sumă mai mare sau să eşalonăm pe câteva săptămâni cât să nu ne mai plătească la 60 de zile”, a mai spus Gabriel Giorgi.

Minprest Serv Rovinari prestează activitate în principal pentru Complexul Energetic Oltenia, care este şi acţionarul majoritar al societăţii.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: