Socrul lui Ponta mediază conflictul din ograda lui Falcă de la Arad

Gorjul nu este singurul judeţ în care PSD nu este mulţumit de împărţirea funcţiilor de conducere, Aradul fiind un alt exemplu de cum social-democraţii reuşesc să îşi rezolve problemele în teritoriu doar cu sfaturi de la centru. Neînţelegerile de pe malul Mureşului sunt interesante şi pe malul Jiului pentru că acolo îl PDL îl are pe Gheorghe Falcă printre fruntaşi, cel care se ocupa anul trecut de filiala de la Gorj, la PSD fiind trimis să facă pace Ilie Sârbu, nimeni altul decât socrul lui Victor Ponta.

Conducerea PSD Arad a anunţat ieri că, din cauza neînţelegerilor pe plan local cu PDL, reprezentanţi de la nivel central ai celor două partide vor media împărţirea instituţiilor deconcentrate din judeţ. Conform unui comunicat de presă al PSD Arad, dat ieri publicităţii şi semnat de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Marius Lazăr, „Alianţa Politică PSD+PC Arad propus partenerilor din PDL armonizarea punctelor de vedere asupra deconcentratelor sau, în caz de nesoluţionare a divergenţelor pe această cale, recurgerea la principiul tragerii instituţiilor, principiu consfinţit de către conducerile naţionale ale celor două formaţiuni politice“.

„Pentru că discuţiile nu au dus la un rezultat care să mulţumească ambele părţi, comisia PSD+PC a solicitat aplicarea principiul tragerii convenit la nivel central, propunere respinsă de reprezentanţii PDL. Astfel, singura soluţie a rămas medierea de la nivel central prin reprezentanţii conducerilor celor două formaţiuni politice, mediere care urmează de altfel să aibă loc. Toate aceste demersuri ale PSD+PC Arad în cadrul Comisiei Politice Locale sunt probate de procesul verbal pe care l-am semnat la finalul întâlnirii de sâmbătă, 7 februarie, împreună domnul Gheorghe Seculici, în calitate de preşedinţi ai celor două formaţiuni“, se arată în comunicatul de presă semnat de Marius Lazăr.

În comunicat se mai menţionează că „nu există nici un document semnat de liderii celor doua formaţiuni politice care să consfinţească Protocolul de aplicare a Programului de Guvernare în plan local“. „Nu a existat nici un fel de tragere a instituţiilor deconcentrate. Prin semnarea Protocolului de Constituire a Coaliţiei s-a convenit respectarea principiului parităţii (paritate care se referă şi la dimensiunea calitativă, nu numai cantitativă) însă Comisia Politică Locală nu a reuşit, prin metoda negocierii şi armonizării, să cadă de comun acord asupra parităţii celor mai importante două instituţii deconcentrate“, se mai precizează în comunicatul celor de la PSD Arad.

Socrul lui Ponta va negocia cu socrul lui Falcă în numele PSD şi al PDL

Surse din cele două organizaţii judeţene ale PSD şi PDL au susţinut că medierea va fi supervizată de Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii. Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, a declarat că divergenţa dintre cele două formaţiuni politice privind deconcentratele a fost trimisă la Bucureşti. „Nu am cunoştinţă deocamdată de trimiterea unor supervizori. Dar, oricum, PDL Arad nu are nevoie de supervizori. Noi avem destule argumente pentru a ne putea susţine singuri punctul de vedere“, a afirmat Seculici. Pentru cine nu mai ştie, Seculici, fost vicepremier al României, este socrul lui Gheorghe Falcă, naşul primarului care anul trecut se ocupa de soarta PDL Gorj fiind nimeni altcineva decât Traian Băsescu. Dacă mai punem şi cap la cap declaraţia făcută de socrul lui Ponta, adică de Ilie Sârbu, că acesta discuta de mai multă vreme cu Traian Băsescu despre o alianţă de guvernare formată din PSD şi PDL, putem avea un tablou complet al intereselor transpartinice care, vrem nu vrem, au legat cel puţin pentru o perioadă Gorjul şi Aradul, chiar şi în lipsa unei autostrăzi...

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: