Şocul hipotermic, cauza decesului copilului ale cărui rămăşiţe au fost găsite la Rânca

Şocul hipotermic este cauza probabilă a decesului copilului ale cărui rămăşiţe umane au fost găsite în zona staţiunii Rânca, duminica trecută, a anunţat, vineri, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj.

Conform Poliţiei, specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" au formulat o concluzie preliminară după analizarea rămăşiţelor umane găsite, duminica trecută, la Rânca, resturile respective fiind considerate ca fiind ale lui Costea Velcev, băiatul de şapte ani dispărut din staţiune în 23 iulie.

Specialiştii încă nu au confirmat oficial faptul că rămăşiţele umane găsite în zona Valea Dîlbanului, la şapte kilometri de staţiune, sunt ale lui Costea Velcev, deşi părinţii băiatului au identificat hainele găsite ca apaţinând acestuia.

Conform Poliţiei Gorj, după producerea decesului, animalele sălbatice au devorat cadavrul, medicii legişti continuând să cerceteze fragmentele umane descoperite, în 16 august, în zona Valea Dîlbanului.

Rămăşiţele umane au fost descoperite în zona amintită în condiţiile în care cu aproximativ două săptămâni înainte suprafaţa respectivă fusese verificată de echipele de căutare, care au mers la circa 300 metri distanţă de locul unde se află un bârlog de urs.

Poliţiştii apreciază că, în asemenea condiţii, resturile umane au fost aduse de animalele sălbatice pe Valea Dîlbanului după ce echipele de căutare au trecut prin zonă.

Ancheta în acest caz este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, poliţiştii aşteptând acum concluziile finale ale medicilor legişti, inclusiv rezultatele testelor ADN menite să ajute la identificarea resturilor umane care par a fi ale unui copil minor.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: