Şofer ameninţat cu moartea de rudele victimei

Scandal ieri dimineaţă la Bengeşti Ciocadia, unde moartea unui rrom într-un accident rutier s-a terminat cu ameninţări grave la adresa şoferului implicat în eveniment. Poliţiştii i-au asigurat protecţie conducătorului auto, l-au luat de acolo şi de abia apoi au început cercetările, victima decedând în drum spre spital.
 Victima accidentului este un bărbat de 28 de ani, căsătorit, cu doi copii minori. Acesta împingea o maşină pe marginea drumului pentru a o duce în curte, moment în care un tir l-a acroşat cu partea din spate şi l-a accidentat mortal. Alin Brebenel mai trăia încă atunci când a fost luat de pe jos, pe asfalt rămânând o baltă imensă de sânge, care prevestea finalul tragic al destinului acestuia. Imediat, în zonă au venit rromii, care erau supăraţi mai ales că şoferul de tir nu a pus frână pentru a-l evita pe Brebenel. "Împingea domnule de maşină şi a venit ăsta cu tirul şi l-a luat frontat (n.r. – frontal) şi l-a lovit şi l-a luat direct de l-a dus pe asfalt. N-a dat în frâne, n-a făcut nimic. Păi a făcut moarte de om, acum să răspundă pentru asta că l-a omorât pe unul de-al nostru care are doi copii minori şi un tată paralizat în bătătură", spunea ieri unul dintre rromii. Culmea, declaraţii mult mai vehemente au venit dinspre ţigăncile adunate pe marginea drumului. Şoferul tirului, un novăcean de 24 de ani, a beneficiat de protecţia Poliţiei pentru a nu fi agresat de rudele celui mort. Zeci de rromi s-au adunat la locul accidentului şi la spitalul judeţean de urgenţă din Târgu Jiu, unde au fost prezente echipaje de Poliţie şi ale Jandarmeriei pentru a preveni eventuale incidente. 

 Au jurat răzbunare cu moartea

 Rromii au ameninţat cu moartea şoferul implicat în accident şi au jurat că se vor răzbuna pentru decesul acestuia. Aceştia au spus că ar fi fost mai iertători dacă ar fi văzut pe şosea vreo urmă de frână, tânărul accidentat mortal fiind lovit de un tir care folosea cauciucuri cu un grad mare de uzură. "N-a pus frână, n-a pus nimic. Să fiu io a dracu dacă nu iese cu moarte de om că la noi la ţigani aşa e. Moare unul de-al nostru moare şi al lor, că e lege pentru lege. Ai noştri deja îl căută pe ăla şi dacă are şi copii îi prindem şi copii şi să ştii că nu glumim. L-a omorât pe amărâtul ăsta cu doi copii, la fel fac şi ţiganii noştri", spunea o ţigancă ce s-a recomandat a fi "Elena Anglia".
 Una peste alta, şoferul de tir poate fi acuzat de ucidere din culpă, dar faptul că bărbatul pe care l-a lovit a fost atins cu partea din spate a tirului, ceea ce e greu de explicat, poate să îl scoată din culpă pe conducătorul auto. Victima se afla pe carosabil, pe un drum naţional şi, teoretic, nu avea ce să caute pe acolo, chiar dacă şoferul ar fi circulat pe acel tronson de şosea cu viteză. Poliţiştii au deschis o anchetă, au dus tirul la RAR pentru expertiză şi, în timp, vor soluţiona acest caz.


Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: