Șofer condamnat pentru o mită de 400 de lei

Un șofer din Gorj a fost condamnat pentru dare de mită. El i-a oferit 400 de lei unui agent de poliție ca să nu îi rețină permisul auto.

Șoferul și-a recunoscut fapta, astfel că a fost condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani. Bărbatul nu are voie să plece din țară fără acordul instanței și a fost obligat la muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Stănești, pe o perioadă de 60 de zile.

„Menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Ș.A. Adrian, până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza (...), confiscă suma de 400 lei, consemnată la CEC BANK - Sucursala Tg. Jiu”, a decis, joi, Tribunalul Gorj.

Conducătorul auto a fost depistat în trafic în comuna Țânțăreni, în seara zilei de 13 iulie 2020. Șoferul nu a oprit autoturismul la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Floreşti.

Pentru a nu rămâne fără permis, bărbatul i-a oferit polițistului o mită de 400 de lei. Agentul de poliţie a refuzat banii şi ulterior a formulat denunţ la organele judiciare competente.

„Inculpatul s-a deplasat a doua zi, 14.07.2020, la sediul Postului de Poliţie T., a intrat în biroul agentului de poliţie P.M. şi i-a remis acestuia suma de 400 lei, pe care o oferise şi în seara anterioară”, anunța Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Anchetatorii au organizat un flagrant, iar șoferul a fost prins în timp ce oferea o bancnotă de 200 de lei şi două bancnote de câte 100 de lei.

Vizualizări: 1,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: