Primar din Gorj, adus la instanță cu mandat

Mihăiță Troacă, primarul din Padeș, va fi adus la Tribunalul Gorj cu mandat, pentru că nu s-a prezentat la proces. „Se acordă un nou termen de judecată pentru a se cita inculpatul Troacă Mihăiţă Gabriel cu mandat de aducere, precum şi pentru a se prezenta apărătorii aleşi ai inculpaţilor, lipsă la acest termen de judecată”, a decis, miercuri, instanța. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 17 februarie.

Procurorii anticorupție au dispus, în urma cu aproape patru ani, trimiterea în judecată a 11 inculpați. Cinci dintre aceștia sunt acuzați că au obținut pe nedrept, de la APIA Mehedinți, subvenții de o jumătate de milion de lei.

Ei sunt acuzați că i-au determinat pe angajații Primăriei Padeș să elibereze mai multe documente false din care reieșea faptul că sunt proprietari sau arendași ai unor suprafețe de teren de pe raza comunei, înscrisuri fără de care nu ar fi putut obține subvenții de la APIA. „Practic, fermierii au declarat suprafețe ce „aparțineau“ unei persoane care niciodată nu avusese în posesie terenul respectiv, aspect știut și de funcționarii Primăriei Padeș“, au reținut anchetatorii.

Concret, „proprietarii” au depus mai multe documente false, la APIA, pentru a obține subvenții în cadrul măsurii privind pajiștile alpine, pe suprafețe de teren de 96,25 hectare pe care nu le dețineau în realitate.

Mihăiță Troacă, primarul comunei la data faptelor, Ion Băloi, fost viceprimar, Niță Argintaru, ex-secretar au calitatea de inculpat în acest dosar.

Vizualizări: 3,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: