Patronul unei echipe din Liga 1, cinci ani de închisoare cu executare

Ioan Niculae, patronul celor de la Astra Giurgiu, a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Interagro”. Decizia este una definitivă iar patronul celor de la Giurgiu este la a doua condamnare de acest gen.

În prima instanță, Ioan Niculae primit o sentință 3 ani și 6 luni. Procurorii au făcut apel, au cerut pedeapsa maximă, iar joi a venit verdictul. Patronul celor de la Astra a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. În minuta ședinței se precizează că din cei 5 ani va fi scăzută perioada deja petrecută după gratii, la precedenta condamnare. E vorba de un an, 3 luni și 13 zile, a informat gsp.ro.

Pe lângă această pedeapsă, lui Niculae i s-a interzis și dreptul de a fi acționar, asociat și administrator în cadrul unei societăți comerciale, timp de 3 ani de zile, după executarea pedepsei principale.

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Ioan Niculae a mai stat 6 luni în pușcărie, ca urmare a condamnării dintr-un dosar cunoscut drept "Mită pentru PSD", în care afaceristul solicita ca în Ministerul Economiei și în două societăți naționale, Transgaz și Romgaz, să fie numite persoane favorabile lui.

Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: