Condamnat la 10 ani de pușcărie. Tribunalul Gorj îl achitase!

Un bărbat trecut de 60 de ani, din orașul gorjean Țicleni, a fost condamnat definitiv pentru omor. El a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, după ce a anunțat că și-a găsit concubina moartă în pat.

Victima prezenta urme de violență pe corp, așa că bărbatul a devenit suspect și a fost arestat. Se întâmpla cu trei zile înainte de Crăciunul din 2018.

Ion Vrînceanu a stat șapte luni după gratii. Anul trecut, Tribunalul Gorj l-a achitat pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Procurorii gorjeni au contestat însă sentința.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând: În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrînceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare. (...) deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestului preventiv de la data de 22.12.2018 la data de 04.07.2019”, se arată în minuta de joi a Curții de Apel Craiova.

Instanța l-a obligat pe gorjean să se supună prelevării de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

Femeia care a murit avea 60 de ani, era căsătorită și avea doi copii. Rudele victimei nu s-au constituit părțile civile în proces.

Inculpatul va trebui să achite cheltuieli judiciare de peste 17 mii de lei. Sentința este definitivă.

Vizualizări: 4,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: