Șoferii primăriei, la săpat de șanțuri ca să nu-și piardă serviciul

Pentru că a scăzut drastic numărul copiilor din Albeni, primarul se vede nevoit să renunțe la unul dintre cei doi șoferi pe microbuz pe care îi are în prezent. Nu vrea totuși să-l lase pe drumuri pe vreunul, ci le-a propus să fie reîncadrați pe alt post din cadrul Primăriei, în funcție de pregătire. Pentru a nu-și pierde locul de muncă, ambii șoferi au acceptat să toarne betoane ori să sape șanțuri în comună.

Dacă în vacanța de vară, pentru ambii șoferi au fost găsite sarcini în plus pentru a-și justifica banii pe care îi primesc, acum, înainte de debutul noului an școlar se tem pentru locul de muncă. Un localnic din Albeni ne-a sesizat că unul dintre conducătorii auto ar putea rămâne pe drumuri din septembrie. „Persoana respectivă lucrează de 10 ani de zile la Primăria Albeni, fiind un om foarte apreciat în comună și neavând nici măcar o problemă din punctul de vedere al prestării muncii pentru care este plătit pe microbuzul școlii. Nu mai spun că muncește ca un sclav. A fost văzut muncind la turnat de betoane, la sudat de porți ori garduri, iar recent el placa zăpada pe primărie”, ne-a sesizat un localnic din comuna Albeni.

A scăzut numărul de copii

Primarul Ionuț Stan a explicat că are două microbuze, dar nu mai are nevoie de doi șoferi. Asta pentru că numărul copiilor a scăzut de la an la an, iar cei care vor începe școala de luna viitoare vor putea fi duși la ore de un singur microbuz școlar. „Avem două microbuze la Primărie. Numărul de copii s-a redus. Al doilea microbuz l-am primit când au fost inundații și s-a rupt podul peste Gilort și trebuia să facă ocol pe Bengești și nu se încadra să preia copiii un singur microbuz. Acum sunt 220 de copii, cu tot cu copiii de la grădiniță, dar pe aceștia nu îi putem lua decât însoțiți de părinți. Am făcut adresă directoarei școlii să-mi spună dacă s-ar încadra cu un microbuz. A făcut un program și pot fi preluați toți copiii cu o singură mașină”, a explicat edilul din Albeni, Ionuț Stan.

Primar: Sunt obișnuiți să nu facă nimic

În ciuda temerilor pe care le au angajații, primarul dă asigurări că nu va lăsa pe nimeni pe drumuri. Ar putea rămâne ambii șoferi. Însă vor mai primi și alte sarcini pe lângă transportul elevilor la școală.  „Eu nu îi dau afară. I-am chemat la mine pe cei doi șoferi, încă de când am preluat mandatul, și le-am spus că ori îi las cu jumătate de normă ori le mai dau și alte sarcini. Ei încep programul la șapte fără zece, iar până la opt încheiau. Apoi duceau copiii acasă la ora 1 sau 2. Altă activitate ei nu mai aveau. Știu că la toate primăriile se întâmplă același lucru, dar eu nu sunt de acord să plătesc din banii contribuabililor, de pe spinarea oamenilor din Albeni, acești șoferi. Le-am spus că le mai dau niște sarcini pentru calificarea pe care o au. Amândoi au acceptat. Deci nu o să-l dau afară. Foarte mulți dintre angajați au avut un stil de muncă aparte. Sunt obișnuiți să nu facă nimic și să primească bani”, a mai explicat primarul.

Vizualizări: 4,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: