Sofia, Siria, Simona, Simeon

Era prin secolul 5. Un tip pe nume Simeon se urca pe un stâlp înalt de 16 metri și nu se mai dădea jos. Niciodată, până la sfârșitul vieții. Nu cunoaștem cu exactitate cum s-a petrecut moartea lui Simeon, astăzi sfânt și cunoscut ca Stâlpnicul, dar se zice că în timpul vieții a săvârșit mai multe minuni, vindecând oameni de tot felul care veneau să se roage la baza stâlpului. Îl găsiți în calendarul ortodox pe 1 septembrie, deci spuneți „La Mulți Ani” Simonelor și Simionilor.

Simonei Halep, de pildă. O tenismană mică, dar ea însăși un stâlp, deja. Al sportului românesc. O fată care a făcut, după multă vreme, de când nici gimnastica sau boxul nu ne mai dădeau mari motive de mândrie, să se vorbească în țară și despre alte sporturi decât fotbalul. Tot după multă vreme, Simona este primul român datorită căruia avem motive serioase să ne uităm și la a doua săptămâna de US Open. Săptămână care începe acum.

Acum începe și viața Sofiei. Nu știm a câtor Sofii, din moment ce pe aproximativ 10% din toate fetele născute în ultimii ani în România le cheamă așa, dar cu siguranță a Sofiei Raisa, fiica cuvioasei EBA. După ani de zile de Bunicuță, avem în sfârșit și-un bunicuț. Antena 3 deja a reacționat în stilu-i caracteristic, dar poate s-a grăbit un pic. Sofia Raisa e prea mică, încă, ca să candideze chiar și la europarlamentare.

În fine, Siria va fi atacată. SUA au luat de capul lor o decizie în acest sens. Probabil că, de când au dat cu napalm și alte prostii prin Vietnam, bașca ditai bombele atomice în Hiroshima, americanii au devenit foarte sensibili la crime împotriva umanității. Sau, altfel spus, trebuie să bombardăm Siria ca să-i împiedicăm pe sirieni să bombardeze ei înșiși Siria. Are logică, nu? Așa să ne-ajute Simeon Stâlpnicul!

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: