Şomaj tehnic la CFR Târgu-Jiu

Şomaj tehnic pentru angajaţii CFR Călători până la sfârşitul anului. Ministerul Transporturilor a dispus această măsură din cauza pierderilor înregistrate în ultimul an. Liderii de sindicat nu sunt de acord cu această măsură, mai ales pentru ca este vorba despre personal de execuţie fără de care trenurile nu pot circula.

După reducerile de personal efectuate la începutul anului, când mai mulţi gorjeni şi-au pierdut locul de muncă, angajaţii de la CFR Călători din judeţul Gorj vor avea parte acum şi de un şomaj tehnic. Până la sfârşitul anului, atât personalul de execuţie, cât şi TESA, prin rotaţie vor sta acasă. Liderii sindicatului din care lucrătorii CFR Călători fac parte nu sunt de acord cu şomajul tehnic mai ales pentru că fără personal de execuţie circulaţia trenurilor va fi foarte dificilă. „S-a ajuns şi la şomajul tehnic pe care noi îl vom contesta astăzi la întâlnirea cu Ministrul Transporturilor, cât şi cu cei trei directori de la Unităţile de cale ferată. Noi nu am fost de acord cu şomajul tehnic. Hotărârea Societăţii de Călători este că de la 18, 20, alţii spun 16 august, deci vă daţi seama că nici ei nu au o situaţie clară la momentul ăsta, până la 31 decembrie, angajaţii să stea acasă. Nu se poate lucra fără personalul de execuţie. Dacă TESA mai poate intra în şomaj tehnic, oamenii de pe teren nu-şi permit acest lucru. Astfel am paraliza tot traficul feroviar din România”, declară Gheorghe Frăţică, Preşedintele Uniunii Teritoriale a Sindicatelor Mişcare - Comercial din Regională CFR (UTMSC) Craiova.

Vor să întrerupă lucrul

Şomajul tehnic îi sperie pe angajaţi, care se tem de instabilitatea locului de muncă. Oamenii ameninţă cu întreruperea lucrului la mijlocul acestei săptămâni pe o perioadă nedeterminată. „Asta înseamnă nesiguranţa locurilor de muncă şi instabilitatea celor care stabilesc destinele unităţilor de cale ferată. Oamenii se tem că vor fi daţi afară aşa cum s-a întâmplat la începutul anului. Nimeni nu ştie nimic. Miercuri la ora 1030 va avea loc un Consiliu Naţional Extraordinar şi din toate informaţiile pe care le am la nivel de reţea, salariaţii sunt dispuşi să înceteze lucrul la cale ferată pe termen nelimitat”, mai spune Gheorghe Frăţică preşedintele UTMSC Craiova.

Şomajul tehnic va dura până la finele acestui an, timp în care toţi angajaţii CFR Călători vor sta o perioadă acasă. În această perioadă angajaţii vor primi 75% din salariu.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: