Somat să plece de la conducerea primăriei Drăguţeşti

Copreşedintele PNL Gorj, Tudor Barbu, a tranşat situaţia de la Drăguţeşti. Prezent la întâlnirea din cadrul organizaţiei PNL Drăguţeşti, Barbu i-a cerut viceprimarului cu atribuţii de primar, Irinel Ungureanu, să demisioneze din funcţie şi l-a rugat pe fostul primar Moşoiu să vină cu o propunere pentru locul vacantat de Ungureanu. Surse din rândul liberalilor susţin că Barbu l-ar fi anunţat deja candidat pe Moşoiu în 2016 la alegerile locale, pe motiv că acesta ar băga peste 100.000 de lei în campanie. Liderii PNL Gorj nu au confirmat că i-ar fi cerut demisia vicelui Ungureanu.

Viceprimarul cu atribuţii de primar de la Drăguţeşti, Irinel Ungureanu, este forţat de conducerea judeţeană a PNL să-şi dea demisia. Acesta a confirmat ieri faptul că senatorul Tudor Barbu a fost foarte tranşant la întâlnirea liberalilor din comună şi i-a spus că îl aşteaptă cu demisia la sediul PNL Gorj. La întâlnire a participat şi fostul primar Vasile Moşoiu care, potrivit vicelui, s-a comportat ca un şef de partid, cu acordul liberalilor. ”A venit domnul Tudor Barbu cu Moşoiu intenţionat, Barbu i-a spus lui Moşoiu să-şi aleagă primarul interimar până în 2016, pentru că oricum el va fi candidatul PNL la primăria Drăguţeşti. Şi Moşoiu l-a ales pe preşedintele organizaţiei, domnul Paştea, să conducă primăria până în 2016. Asta este situaţia, acesta e partidul, mă voi gândi asupra demisiei, voi discuta şi cu consilierii şi voi lua o decizie. Nici nu am avut timp să-mi revin, totul a fost prea tranşant, eu am crezut că o să fie discuţii, când colo parcă domnul Moşoiu era şeful partidului”, a spus Irinel Ungureanu, viceprimarul cu atribuţii de primar.

Campanie de 100.000 lei

Pe surse se vorbeşte despre faptul că senatorul Tudor Barbu este sub papucul lui Moşoiu după ce acesta din urmă şi-ar fi anunţat disponibilitatea de a ”investi” aproape 100.000 lei în campania din 2016. Aceleaşi surse susţin că Irinel Ungureanu a devenit incomod pentru că a stopat furturile din primăria Drăguţeşti după preluarea funcţiei de primar.

Conducerea judeţeană a PNL Gorj a confirmat că Ungureanu este aşteptat astăzi la sediul partidului, însă nu pentru a-şi depune demisia, ci pentru a propune soluţii pentru ieşirea din această situaţie. ”A fost o întâlnire cu grupul de consilieri, cu Vasile Moşoiu, cu toată lumea, să reglăm situaţia. Nu s-a hotărât nimic, a rămas să-şi rezolve între ei situaţia, neconcordanţele. Nu i s-a cerut demisia domnului Ungureanu, am discutat doar că nu este normal ce a apărut prin presă, şi noi şi ei au spus că nu face deloc bine partidului ce se întâmplă între ei şi că trebuie să înceteze. Irinel Ungureanu şi Vasile Moşoiu trebuie să vină cu propuneri către PNL Gorj, domnul Lupulescu i-a convocat astăzi”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

LABORATOR INTERN

Senatorul Tudor Barbu a precizat că „laboratorul intern” al PNL analizează situaţia de la Drăguţeşti. ”Le-am cerut lui Ungureanu şi lui Moşoiu să găsească acea soluţie care să fie bună, în primul rând pentru comună şi în al doilea rând pentru PNL. Decizia lor o vom pune în practică pe căi legale, nu ştim dacă este vorba de o demisie sau altceva, dar vom respecta legea administraţiei publice locale”, a spus Tudor Barbu, şeful PNL Gorj.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: