Șomerii fără carte vor avea ”A doua șansă”

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a semnat un protocol de colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) ce presupune educarea șomerilor care nu au finalizat nici măcar studiile primare. În Gorj au fost deja identificate 400 astfel de cazuri, directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, declarând că va trebui să-i convingă acum să nu rateze această șansă. Educarea acestora se va face prin programul ”A doua șansă”.

AJOFM Gorj și ISJ au semnat un protocol de colaborare în urma căruia șomerii care nu au studiile terminate vor putea primi un certificat de absolvire a învățământului primar. Așadar, toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, fie că primesc sau nu indemnizație de șomaj, care nu au studiile finalizate, vor fi cuprinși în programul ”A doua șansă” derulat de ISJ. ”Până în prezent am identificat în baza noastră de date vreo 400 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă care nu au  finalizat studiile. Dintre aceștia, 65 primesc indemnizație de șomaj. Noi va trebui să le explicăm că e benefic pentru ei să termine măcar învățământul obligatoriu pentru a-și găsi mai ușor de muncă”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

CENTRE

Persoanele care vor face acest pas vor avea o șansă în plus să se califice ulterior fie prin legea uceniciei, fie printr-o formă de școală profesională, dobândind o calificare și devenind active pe piața muncii. ”Începând cu anul școlar 2012-2013, programul ”A doua șansă” se va derula la școala ”Voievod Litovoi”, la școala generală ”Ecaterina Teodoroiu” și la Grupul Industrial Turceni”, a adăugat Romeo Chiriac. 

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: