Sondaj IMAS. Pe ce loc e Dăncilă!

Preşedintele Klaus Iohannis rămâne favorit la prezidenţiale, cu 41.7 % din intenţiile de vot ale celor decişi să meargă la urne, urmat la mare distanţă de Călin Popescu Tăriceanu, premierul Viorica Dăncilă situându-se pe locul 6, conform unui Barometru IMAS pentru Europa FM. În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, topul intenţiilor de vot este deschis de PNL - 25,5%, urmat de USR, PSD, Pro România, ALDE, PLUS.

Dacă duminică ar fi alegeri prezidenţiale dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne, 41,7 % au spus că vor vota pentru Klaus Iohannis, conform Europa FM.

Se constată o uşoară scădere faţă de iunie, când Klaus Iohannis era cotat cu 42,4%. Următorul clasat este Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, cu 13,8%, în scădere faţă de iunie, când era cotat cu 15,5%. Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%, faţă de 14 procente în iunie.

Pe locul 4 – Dacian Cioloş, cu 10,4% intenţii de vot, faţă de peste 12 procente în urmă cu o lună. Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%, în ascensiune – faţă de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în acelaşi sondaj. Urmează, clasată pe locul 6, Viorica Dăncilă, cu 7,5%, care avea în iunie 6,7%. Cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac şi cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Vizualizări: 2,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: