Rectificarea, mult sub așteptările primarilor

Primarul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, susține că banii de la rectificarea bugetară din august sunt mult sub așteptările primarilor. “Am participat luni la un atelier de lucru pe tema rectificării de buget. Este o chestiune destul de delicată, sunt 1,5 miliarde de lei care trebuie împărțiți. Sunt UAT-uri care sunt în pragul falimentului, sunt primari disperați. Bumbești Jiu nu este în această situație”, a spus Bobaru la Gorj TV.

Suma necesară ar fi de trei ori mai mare decât cea care se vehiculează. “La nevoile primarilor din România, după evaluări ar trebui cam de trei ori mai mult. Ar trebui în jur de 4,5 - 5 miliarde ca să satisfacă solicitările cât de cât”, a explicat primarul Bobaru.

Inițial, rectificarea bugetară era prevăzută pentru data de 31 iulie, însă ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că actul normativ va ajunge la Executiv până pe data de 5 august. Majorarea accizei la ţigarete, reducerea numărului de posturi de secretari de stat în ministere, eliminarea sporului pentru condiţii grele şi vătămătoare, taxarea pensiilor care nu se bazează pe contributivitate se numără printre măsurile ce vor fi incluse într-o Ordonanţă de Guvern ce urmează a fi discutată luni de Executiv, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres.

Vizualizări: 2,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: