Soţia prefectului Văcaru, angajată la ITM Gorj

Soţia prefectului Alin Văcaru, Iustina Văcaru, a început, luni, activitatea la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Aceasta a lucrat la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP), societate din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, după care a ajuns la Primăria Bumbeşti Jiu. După două luni la Sadu, Iustina Văcaru a devenit funcţionar public şi a obţinut transferul la ITM Gorj.

Primarul din Sadu, Constantin Bobaru, a confirmat că Iustina Văcaru a lucrat pentru două luni la Serviciul de Stare Civilă din primărie, după care a cerut transferul la ITM Gorj. Iustina Văcaru conducea, până de curând, Departamentul de Resurse Umane din cadrul IDP Gorj. Potrivit declaraţiei de avere, în 2014 a câştigat de la IDP Gorj suma de 20.764 de lei.

 „La mine a susţinut un concurs acum ceva timp şi acum a solicitat un transfer în interesul serviciului la ITM. A lucrat două luni ofiţer de Stare Civilă. Postul a fost vacant prin ieşirea la pensie a titularului postului, a fost singura la concurs. Nu s-a mai prezentat altcineva. A luat concursul, a lucrat două luni şi a solicitat transferul. Eu sunt în concediu, dar cred că începând de luni. Atâta timp cât solicită un transfer, poţi să ţii pe cineva obligat la serviciu?“, a declarat primarul. Bobaru refuză să comenteze situaţia în care soţia prefectului a obţinut cu repeziciune calitatea de funcţionar public şi ulterior un post la ITM, susţinând că a procedat legal. „Nu este problema mea, la mine a fost concurs, a fost scos publicului larg. Nu am ştiut că vine nu ştiu cine. Nu puteam limita participarea la concurs“, a declarat acesta.

George Romanescu, şeful ITM Gorj, a declarat că, probabil, dacă nu era soţia prefectului nu erau aceste suspiciuni, însă dă asigurări că transferul de la Sadu la ITM a fost conform legii. Şeful ITM Gorj mai spune că nu este nicio implicaţie politică la mijloc. Potrivit acestuia, Iustina Văcaru va lucra la Biroul de Relaţii de Muncă.

PILE

Nu este prima soţie de prefect promovată. Soţia fostului prefect Claudiu Teodorescu lucrează la Autoritatea Electorală Permanentă Gorj, instituţie inventată pentru a-i oferi acesteia un loc călduţ.  Biroul la care lucrează Ionela Teodorescu a fost înfiinţat înainte de alegerile europarlamentare din 2012.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: