Soții Vodislav, în așteptarea verdictului

O săptămână de emoții îi așteaptă pe doi vestiți medici din Gorj, vestiți la început pentru profesionalismul lor și mai apoi pentru dosarele penale în care au fost implicați și care nu sunt finalizate cu sentințe definitive nici până acum. Dana Maria Vodislav a trebuit chiar de ziua sa onomastică să meargă la procesul în care, împreună cu soțul său, chirurgul Cristinel Spiridon Vodislav, a contestat un raport al Agenției Naționale de Integritate în care o parte din proveniența averii lor este pusă sub semnul întrebării. Inspectorii de integritate susțin că soții Vodislav nu pot justifica peste 1,1 milioane lei, lucru cu care cei doi nu sunt de acord, ei contestând raportul ANI în instanță, magistrații urmând să dea un verdict peste o săptămână.

 „În perioada 21 mai 2007 - 31 decembrie 2012, VODISLAV DANA MARIA a realizat venituri salariale în cuantum de 1.448.785,07 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 2.559.852,79 Lei (din care, 1.708.952,79 Lei reprezintă depuneri numerar în conturile bancare, retrageri numerar, achiziție imobil, iar 850.900 Lei reprezintă suma ridicată în urma percheziției domiciliare efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Urmărire Penală și Criminalistică). Astfel, a rezultat o diferență nejustificată, în cuantum de 1.111.067,72 Lei (aprox. 252.515 Euro)”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

Dana Vodislav a fost condamnată deja cu suspendare într-un dosar de luare de mită, iar în noiembrie 2013 s-a ales cu noi acuzații de același gen la adresa sa, după ce mascații au dat buzna în vila și la farmacia sa, medicul fiind acuzat că elibera adeverințe medicale, fără a-i consulta pe pacienți. Soțul acesteia are și el de ani de zile pe rolul instanțelor un dosar pentru fapte de corupție, în care instanțele l-au găsit nevinovat, însă fără să fie luată vreo decizie finală, care să și confirme un astfel de verdict, acum și Dana Vodislav și Cristi Vodislav fiind aproape de sentința prin care vor afla dacă instanța îi achită sau nu de acuzația că nu pot justifica peste 1,1 milioane lei.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: