Șova, ziua decisivă în privința arestării!

Ziua Națională i-a adus senatorului Dan Șova o păsuire de 24 de ore în privința deciziei pe care trebuie să o ia parlamentarii la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de încuviințare a reținerii și arestării preventive a acestuia. Aleșii poporului trebuiau să discute ieri cererea procurorilor anticorupție, așa cum anunțaseră anterior, însă chiar ieri parlamentarii au ținut să marcheze printr-o ceremonie solemnă Ziua Națională. Parlamentarii au sărbătorit astfel pe 2 decembrie ceea ce restul țării a făcut pe 1 Decembrie, reușind astfel să decaleze cu 24 de ore discuțiile despre posibila reținere și arestare a lui Șova.

Votul în privința ridicării imunității fostului ministru al transporturilor ar urma să se dea azi în jurul prânzului, asta dacă toți aleșii vor veni la ședință și vor asigura cvorumul necesar. Parlamentarii ar putea chiuli în masă, asta după ce, în primăvară, voturile pe o altă cerere a DNA de arestare a lui Șova au fost astfel interpretate încât acesta să rămână în libertate. Voturile respective au fost reluate în iunie, dar cu același rezultat, ziua de azi fiind una în care parlamentarii pot demonstra că au priceput măcar un minim din ceea ce strada a solicitat la protestele de amploare de luna trecută, toată situația penibilă de acum putând fi evitată printr-un simplu pas în spate pe care l-ar fi putut face mai de mult Dan Șova.

Senatorul e acuzat că a luat o șpagă de 100.000 de euro pentru a intermedia două contracte de asistență juridică pentru o casă de avocatură la CET Govora, în urmă cu aproape un deceniu, anchetatorii deschizând, între timp, un alt dosar pe numele lui Șova, în care acestuia i se impută un prejudiciu de circa un milion de euro adus aceleiași unități de stat prin contracte de asistență judiciară derulate cu Casa de Avocatură Șova și Asociații. Este aceiași „rețetă” folosită la contractele derulate acum aproape un deceniu la Turceni și Rovinari și pentru care Șova, dar și Victor Ponta, sunt acuzați că au prejudiciat unitățile energetice din Gorj cu sume la fel de mari, în dosar mai fiind inculpați și foștii directori generali Laurențiu Ciurel, Dumitru Cristea și Octavian Graure. Dosarul respectiv este și cel în care procurorii DNA l-au vrut pe Șova pentru prima dată după gratii, parlamentarii reușind să îi mențină însă acestuia imunitatea deși numărul celor care au votat pentru reținerea și arestarea preventivă a acestuia a fost mai mare decât al celor care s-au opus.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: