Şpagă pentru pământ: un porc, cercei şi o mie de dolari

O femeie din comuna Alimpeşti spune că i-a dat primăriţei 1000 de dolari, un porc şi două perechi de cercei pentru un teren în posesia căruia trebuia să intre. După numai un an i l-a luat înapoi pentru că nu a mai cotizat cu nimic. Primăriţa nu recunoaşte nimic şi spune că este o făcătură a consilierului Leonida Blegher, pe care îl va da în judecată.

Antoneta Giurcă face declaraţii grave la adresa primăriţei Elena Mosor. Femeia spune că în urmă cu ani buni i-a dat Elenei Mosor 1000 de dolari, două perechi de cercei din aur şi un porc, în schimbul unui petec de pământ din spatele casei. Pentru că nu a mai cotizat cu nimic la bunăstarea familiei Mosor, bătrâna spune că primăriţa i-a luat pământul şi i-a dat în schimb un act de proprietate în alb. Mai mult decât atât, Antoneta Giurcă spune că era să piardă chiar şi terenul de sub casă, pentru că primăriţa a vrut să se răzbune şi să îi ia tot. Sătulă să cheltuiască bani şi să stea ani la rând prin tribunale, tanti Antoneta s-a hotărât să facă public acest caz în speranţa că autorităţile se vor autosesiza în legătură cu toate nelegiuirile pe care le face şi le-a făcut.

„De când nu i-am mai dat nimic nu mă lasă nici în primărie să intru”

Antoneta Giurcă spune că bucata de pământ în cauză se află chiar în spatele casei şi a fost a ei cândva. Când a venit Elena Mosor la putere în comună femeia a vrut să îşi recupereze pământul. Primăriţa i-a spus clar că trebuie să îi dea 1000 de dolari şi pământul va fi al ei. „Mi-a cerut prima dată 1000 de dolari. I-am dat că aveam băiatul plecat la muncă în străinătate şi mi i-a trimis. După ceva timp mi-a mai cerut şi două perechi de cercei pentru fete, i-am dat şi pe ăştia. Şi aşa am ajuns să mă duc la ea poarta chiar şi cu porcul“,  povesteşte Antoneta Giurcă. Când a refuzat să-i mai facă daruri la cerere a început războiul. „De când i-am spus că nu-i mai dau nimic nu m-a mai băgat în seamă. Nu mă mai primea nici măcar în primărie pentru vreo adeverinţă. După un an după ce mi-am luat pământul şi a văzut că nu i-am mai dat nimic mi l-a luat şi a intrat în posesia un vecin. L-am plătit însutit. Pentru că era în spatele casei mele l-am cumpărat încă o dată de la familia respectivă, după îi dădusem primăriţei cei 1000 de dolari. M-am hotărât să vorbesc despre lucrul ăsta pentru că nu mai suport să stau prin tribunale şi sper ca autorităţile competente să se autosesizeze“, spune bătrâna cu ochii înlăcrimaţi.

Povestea susţinută de femeie o confirmă un localnic, cel care a dus-o cu plasele la primăriţă acasă. „Ştiu că m-a rugat să mă duc cu ea la primăriţă pentru că trebuie să îi ducă ceva. Avea un porc, aur şi bani. Eu am lăsat-o în strada principală şi am plecat, nu am intrat în curtea Elenei Mosor“, spune Vasile Dumitrescu.

Primăriţa nu recunoaşte

Elena Mosor, primăriţa din localitate, nu recunoaşte nimic din toate aceste acuzaţii. Spune că este o poveste inventată de consilierul local Leonida Belgher. Antoneta Giurcă spune că a primit atunci când a luat terenul de la primăriţă un titlu de proprietate în alb, care nu este însă ştampilat de Primăria Alimpeşti. „Eu nu ştiu nimic de această poveste este inventată de consilierul Leonida Belgher, care toată ziua mă reclamă. L-am văzut cu acel titlu de proprietate în mână. Este semnat de organe de stat care nu existau nici când m-am născut eu“,  declară Elena Mosor, hotărâtă să îl dea pe Belgher în judecată.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: